Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Arges, Bihor si Cluj sunt, alaturi de Capitala, judetele cu cele mai dezvoltate afaceri de transport

Asa cum reiese din bilanturile depuse de firme la Administratia Finantelor Publice si publicate pe www.topfirme.com, Bucurestiul este pe primul loc din tara din punct de vedere al numarului de firme de transport rutier de marfa, cu 2.791, urmat de Bihor (1.922), Cluj (1.774), Arges (1.724) si Suceava (1.267), pe primul loc din punct de vedere al numarului de angajati in transporturi (11.132), urmat de Cluj (10.734), Arges (9.412), Bihor (7.824) si Timis (7.048) si tot pe primul loc dupa profitul realizat in acest domeniu (195,4 milioane de lei), urmat de Arges (152,5 milioane de lei), Cluj (142,3), Timis (107.8) si Bihor (99,1). Dupa cifra de afaceri insa lider este Clujul (trei miliarde de lei), urmat de Arges (2,9), Bucuresti (2,7 miliarde), Bihor (2,4 miliarde) si Arad (2,2 miliarde de lei).
 

Arges este unul dintre judetele cu cele mai multe camioane inmatriculate, dar transporturile rutiere sunt abia pe locul al treilea ca cifra de afaceri, dupa fabricarea autovehiculelor de transport rutier si fabricarea de piese si accesorii pentru autovehicule si motoare de autovehicule – domenii in jurul carora, de altfel, graviteaza si cele mai multe afaceri de transport. Ordinea se pastreaza si la numarul de angajati (9.412 in transport) si la profit (152,5 milioane de lei in transport). Quehenberger Logistics este pe primul loc din punct de vedere al cifrei de afaceri si al numarului de angajati si al treilea din punct de vedere al profitului, Dianthus este pe primul loc ca profit si pe al patrulea ca cifra de afaceri, iar International Lazar Company, pe locul al doilea ca cifra de afaceri, numar de angajati si profit.
Un alt judet unde transporturile rutiere de marfa sunt bine reprezentate – fiind chiar pe primul loc din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu 2,4 miliarde de lei, urmate de comertul cu ridicate de produse alimentare, bauturi si tutun si de fabricarea incaltamintei – este Bihor. Din punct de vedere al numarului de angajati transporturile sunt aici pe locul al doilea, cu 7.824 de persoane, dupa fabricarea incaltamintei, si ca profit sunt tot pe primul loc, cu 99,1 milioane de lei, urmate de constructiile de cladiri rezidentiale si nerezidentiale si fabricarea incaltamintei. Pe primul loc din punct de vedere al cifrei de afaceri si al profitului dintre firmele bihorene de transport se afla Ravitex, pe primul loc din punct de vedere al numarului de angajati si pe al doilea dupa cifra de afaceri este H.Essers, iar pe locul al doilea dupa profit si al treilea dupa cifra de afaceri este Rozoti Prodcom.
In Cluj transportul rutier de marfuri este pe locul al doilea ca cifra de afaceri, cu trei miliarde de lei, dupa comertul cu amanuntul al carburantilor, pe locul intai ca numar de angajati, 10.734, si pe locul al saselea ca profit, cu 142,3 milioane de lei. Carrion este pe primul loc ca cifra de afaceri, profit si numar de angajati, Arcese este pe locul al doilea ca cifra de afaceri si al treilea ca numar de angajati, iar Logistic E van Wijk este al doilea ca profit si al cincilea ca cifra de afaceri.

Articole similare

Ad