Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Arilog trimite solutiile romanesti la ELA

Luna trecuta a avut loc cea de a noua editie a Conferintei Internationale de Logistica si Supply Chain, organizata de Arilog pe parcursul a doua zile. Discutiile au vizat subiecte precum aprovizionarea cu marfuri din China, problemele cu care se confrunta companiile pe aceasta relatie si solutiile pe care le gasesc. S-a mai evidentiat faptul ca, din pacate, portul Constanta este in continuare insuficient utilizat din cauza infrastructurii inca precare de la noi, in schimb sunt folosite cele ale statelor vecine.

 
Infrastructura este o problema atat pentru distributia interna, cat si pentru transportul international, care influenteaza uzura vehiculelor si costurile companiilor de transport. Iar un alt punct de discutie a fost siguranta si securitatea in supply chain.
Tot in cadrul evenimentului au fost decernate premiile Arilog Logistics&Supply Chain, iar castigatorii s-au calificat la competitia europeana organizata de Asociatia Europeana de Logistica (ELA) in mai 2012 la Kiev. La premiere au participat mai multe proiecte ale companiilor de logistica de la noi, cele mai multe fiind pentru premiile „Best Logistics and Operational Excellence Award“ si „Win-Win Collaboration Award“, in timp ce pentru premiul „Logistic Team of the Year Award“ nu a optat niciun candidat.
Premiul Best Logistics and Operational Excellence Award a fost acordat lui DB Schenker, pentru un proiect realizat pentru unul din clientii sai din domeniul retail, care a presupus eficientizarea activitatii acestuia prin folosirea mai multor centre logistice, dar si prin achizitia de trailere cu podea dubla.
Companiei olandeze de logistica si transport KLG Europe Logistics si operatorului telecom Orange Romania le-a fost decernat premiul „Win-Win Collaboration Award“ pentru proiectul „IT developments for complete win-win partnership“. Dragos Geletu, director general KLG Europe Logistics, puncteaza semnificatia acestuia: „Este important pentru noi, pentru ca se recunoaste implicarea totala, dar mai ales inovatia si pro-activitatea echipei. Totodata, am vazut prin aceasta maturitatea si transparenta Arilog ca reprezentant al industriei, deoarece jurizarea a avut la baza criterii clare, stabilite de ELA. Sper ca acest proiect sa reprezinte cu succes Arilog si industria noastra in cadrul competitiei internationale ELA din mai 2012 de la Kiev“.
Parteneriatul KLG-Orange a inceput anul trecut, cand compania de telecomunicatii a implementat externalizarea celei mai mari parti a operatiunilor logistice derulate. Proiectul s-a nascut din nevoia Orange de a adapta infrastructura si procesele operationale logistice la dinamica pietei de telecom, alegand un furnizor de incredere, flexibil si cu un inalt nivel de expertiza in domeniu. „Au transferat catre noi tot ce inseamna manipulare de marfuri de la furnizori si livrari, implicit gestiunea. In proiectul de externalizare, un punct foarte important l-a constituit infrastructura IT si capabilitatile de interconectare. Practic, stabilirea cadrului IT a reprezentat 80% din tot proiectul. Restul de 20% a fost acoperit relativ rapid, inclusiv prin preluarea unor angajati ai Orange“ a detaliat Paul Nita, operational manager KLG Europe Logistics si manager de proiect pentru contractul cu Orange.
Premiul a fost acordat pentru inovatia in solutia IT implementata, bazata pe o infrastructura si tehnologie noua, competitiva si unica la acest moment in Romania, asa cum sustin managerii KLG.
Reprezentantul Orange Romania, Daniel Nicolae, considera ca „in acest proiect a fost foarte importanta comunicarea dintre echipele de implementare Orange si KLG. Am avut cu totii deschidere in a asculta si a intelege constrangerile de o parte si de cealalta.“ In viitor, provocarile vor veni tot din schimbarile care vor trebui implementate intr-un ritm alert. „Este aproape imposibil ca o solutie implementata in 2010 sa ramana neschimbata timp de trei ani. Cred insa cu tarie ca, prin intermediul parteneriatului dezvoltat cu KLG, vom putea sa implementam de fiecare data schimbarile in termenele fixate“, a concluzionat Daniel Nicolae.

Articole similare

Ad