Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Artesana va crește capacitatea de producție de zece ori mai mult în cea de-a doua fabrică

Artesana, producătorul de lactate din județul Galați, investește 6 milioane de euro într-o nouă fabrică la finalul lui ianuarie.

Potrivit cofondatorul Artesana, Alina Donici, citat de ZF în cadrul unui interviu, noua inaugurare va crește producția de zece ori mai mult, tot astfel va deveni a doua fabrică a companiei. Proiectul a primit un ajutor de stat, însă Artesana a contractat și un credit bancar.

„Suntem gata de un an, dar pe parcursul lui 2022 am făcut diverse probe, am remediat diverse probleme. Ne pregătim să intrăm în forță. Vom putea produce de zece ori mai mult, de la 10-12 tone, cât realizăm în fabrica actuală, la 100 de tone pe zi. Ne așteptăm să eficientizăm niște indicatori, cred că o să ne ajute foarte mult acest proiect”,

a precizat Alina Donici, cofondator Artesana.

Antreprenoarea consideră că piața este interesată de producția actuală a companiei, având în vedere că prima fabrică lucrează cu motoarele turate la maximum.

Mai mult, producătorul a remarcat o mai mare aplecare a consumatorilor către produsele naturale sau produse în România.

În plus, Artesana se concentrează și pe export pentru a majora mai mult vânzările. Producătorul de lactate a intrat deja de câteva luni pe piețele din Marea Britanie și Belgia prin intermediul unui distribuitor.

De asemenea, compania are planuri atât pentru lansarea unor produse mai diferite, cât și pentru extinderea sectorului HoReCa, care reprezintă sub 10% din totalul vânzărilor prezente. Totodată, aproape 90% din vânzările Artesana sunt din retail.

„Probabil vom avea și o gamă specială pentru HoReCa. Ca obiectiv, acum la început de an, vrem să dăm în funcțiune fabrica și apoi să reașezăm lucrurile în cele două unități de producție. În fabrica nouă vom muta laptele, acidofilele, produsele proaspete și smântâna. În fabrica veche vom realiza toate tipurile de brânzeturi. Vrem să diversificăm foarte mult gama și ne vom gândi și la ceva pentru HoReCa”,

a explicat Alina Donici.

Artesana a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 5 milioane de euro, iar pentru acest an estimează venituri de 8 milioane de euro. Anul trecut, businessul a crescut cu 16%, comparativ cu 2021, sub avansul bugetat anterior de 30-50%. Pe viitor, producătorul se gândește să cumpere sau să dezvolte o fermă de capre pentru a putea securiza materia primă – lapte de capră -, care prezintă interes sezonier mai mare față de alte tipuri de lapte.

Articole similare

Ad