Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ASF angajeaza Milliman pentru analiza actuariala independenta a tarifelor RCA

ASF si compania de consultanta Milliman au incheiat un contract privind furnizarea de servicii de analiza actuariala a tarifelor practicate de cele noua societati de asigurare autorizate sa incheie polite RCA.
Demersul se inscrie in pachetul de actiuni derulate de ASF in vederea reechilibrarii pietei de asigurari RCA si a descurajarii exceselor inregistrate in ultima perioada la nivelul majorarilor de prime.
 

Milliman va analiza seturi de date complexe rezultate din portofoliile celor noua asiguratori, de la variabilele de tarifare (inclusiv clasa de bonus-malus) si cheltuielile cu comisioanele si administrarea politelor, pâna la criteriile de segmentare si de ajustare a primei de tarif.
Aceasta analiza independenta are drept tinta determinarea unor repere de referinta la nivelul pietei privind dauna medie si frecventa medie a daunei si corelarea acestora cu prima tarifara, pe date comparabile pentru cele noua societati, respectiv evaluarea gradului de adecvare a tarifelor in raport cu daunalitatea.
Cele noua societati care vor face obiectul analizei sunt: Allianz-Tiriac, Asirom, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig si Uniqa.

Articole similare

Ad