Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociația Irlandeză de Transport Rutier cere adaptarea claselor de conducere la realitatea actuală

O propunere a Asociației Irlandeze de Transport Rutier (IRHA) vine în sprijinul țintei IRU de a adapta legislația privind permisele de conducerere la utilizarea sporită a vehiculelor electrice mici pentru livrarea urbană.

În cadrul ședinței Comisiei pentru Afaceri Sociale (CAS) a IRU, IRHA a prezentat o propunere de adaptare ușoară a categoriilor A și AM de șoferi, prin includerea în aceste categorii a bicicletelor electrice de marfă și a autoutilitarelor mici electrice, mijloace de transport din ce în ce mai utilizate în livrarea urbană verde. Acest lucru ar stabili un acces timpuriu la profesia de șofer pentru tinerii care ar putea deveni ulterior șoferi profesioniști de camioane, autobuze sau autocare, atenuând astfel lipsa șoferilor și facilitând în același timp mobilitatea urbană ecologică.

În plus, IRHA a propus să li permită tinerilor de 17 ani să înceapă formarea profesională pentru a deveni șoferi profesioniști de camioane, astfel încât să poată susține examenul și să înceapă să conducă imediat ce împlinesc 18 ani.

La ședință, CAS a susținut propunerile IRHA, solicitând Secretariatului IRU să difuzeze în scris propunerile și raționamentul acestora către membrii CAS și ai Comisiilor pentru Transport de Mărfuri și de Persoane, întrebându-i dacă le vor sprijini.

Articole similare

Ad