Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociațiile germane cer investiții în infrastructură pentru a crește traficul de mărfă pe calea ferată

„Allianz pro Schiene“, asociație care promovează revitalizarea traficului pe calea ferată, cere obiective mai ambițioase de la următorul guvern federal atunci când vine vorba de mutarea mărfurilor pe șine. Aproximativ 30% din traficul național de mărfuri din Germania ar trebui transportate pe calea ferată până în 2030, potrivit unui document prezentat de asociație.

Potrivit Allianz pro Schiene, guvernul federal și-a stabilit până acum un obiectiv de 25%, după ce ani de zile a stagnat la aproximativ 19%. „O cotă mai ambițioasă este „necesară în ceea ce privește politica climatică și este posibilă în ceea ce privește politica în domeniul transporturilor”, arată alianța.

De asemenea, Alianța Pro-Rail solicită îmbunătățirea obiectivelor în domeniul transportului de călători:  până în 2030, 15% din tot traficul de pasageri ar trebui să fie gestionat pe calea ferată. Ponderea este în prezent de aproximativ 10%. Din punctul de vedere al alianței, sunt necesare investiții semnificativ mai mari în extinderea și digitalizarea infrastructurii feroviare. Următorul guvern federal va trebui să cheltuiască trei miliarde de euro în fiecare an, o sumă de aproximativ două ori mai mare decât în ​​prezent.

Articole similare

Ad