Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Atribuirea traseelor va avea loc la termen

Dupa ce s-au vehiculat mai multe variante, inclusiv prelungirea cu inca doi ani a licentelor pentru traseele interjudetene, atat ARR, cat si MAI au dat asigurari ca programul de transport national urmeaza sa fie scos la licitatie in luna aprilie a anului viitor, asa cum prevede legea. In prezent, ARR doreste sa ia inapoi transportul judetean, aceasta fiind o idee mai veche, vehiculata in nenumarate randuri si care are sustinatori printre operatorii de transport. MAI insa este ferm pe pozitie si nu numai ca nu concepe transferarea programului judetean catre ARR, dar isi doreste ca eliberarea licentelor de trasee judetene sa revina consiliilor judetene.


Avand in vedere decizia Ministerului Transporturilor si Infrastructurii referitoare la atribuirea curselor interjudetene pentru transportul pasagerilor, Autoritatea Rutiera Romana (ARR) a anuntat pe site-ul sau ca sedinta de atribuire a curselor interjudetene urmeaza sa aiba loc pana la data expirarii actualului program de transport, respectiv in aprilie 2013. Aceasta decizie se bazeaza pe nevoia de stabilitate a serviciilor oferite pasagerilor si nevoia de predictibilitate investitionala in randul carausilor, asigurand o perioada de timp suficienta pentru corelarea programelor nationale de transport contra cost, respectiv pentru corelarea acestora cu fluxurile reale de calatori.
„ARR trebuie sa urmareasca dezvoltarea unor servicii de transport competitive, care sa aiba ca element de referinta pasagerul, acordand o mai mare atentie legaturilor cu celelalte moduri de transport si respectarii de catre transportatori a standardelor de continuitate, regularitate, capacitate si siguranta. Autoritatea Rutiera Romana sustine aplicarea corecta a regulamentului european privind serviciile publice de transport (Reg. CE 1370) in sensul organizarii atribuirii tuturor traseelor atractive din punct de vedere comercial si care prezinta interes pentru oricare operator de transport ce doreste sa efectueze curse regulate“, se mai arata in comunicatul ARR.
In perioada imediat urmatoare, Autoritatea va organiza consultari in vederea stabilirii structurii programelor de transport. Toate propunerile ce vizeaza modificari ale actualului program de transport se vor putea transmite de catre operatorii de transport prin e-mail sau la sediul ARR pana la data de 1 septembrie 2012, iar dupa aceea se va lucra efectiv pe programul de transport, in vederea armonizarii cu programul judetean si international.

Nu trebuie sa planeze suspiciune asupra ARR
„Propunerea de prelungire a licentelor timp de doi ani era o varianta interesanta, in interesul operatorilor de transport, dar la momentul in care a fost vehiculata nu detineam toate informatiile in ceea ce priveste legalitatea sau nu a acestei masuri. Am licitat un program in 2008, tot noi l-am prelungit in 2011, astfel ca acum nu se mai putea face o a doua prelungire, decat prin hotarare de guvern. In plus, am decis in favoarea organizarii atribuirii traseelor la termen,

Articole similare