Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Au fost anuntati finalistii Supply Chain Management Award 2016

Companiile candidate la premiul cel mare sunt Arlanxeo, Henkel Adhesives Technologies, Peri si Recaro, iar ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe 6 octombrie, in cadrul conferintei EXCHAiNGE.
Criteriile de selectare a finalistilor au fost: strategia, complexitatea proceselor, organizarea, managementul performantei si colaborarea. De asemenea, juriul a luat in considerare dimensiunile managementului schimbarii si rezultatele obtinute, ca si atributele moderne ale supply chain-ului, ca sustenabilitatea, digitalizarea si industria 4.0, respectiv ideile care optimizeaza lantul de aprovizionare.
 

Cei patru finalisti isi vor prezenta ideile in fata juriului si audientei in cadrul simpozionului cu tema „Cele mai bune practici in supply chain – detalii din spatele scenei“, expertii din sala avand posibilitatea de a vota live in timpul ceremoniei.
„Calitatea solutiilor realizate de finalisti sunt si anul acesta la un nivel inalt. In plus, se poate observa ca in toate cazurile abilitatile lantului de aprovizionare sunt considerate factori critici pentru succesul unei afaceri“, a remarcat Harald Geimer, partener al PwC Management Consulting (membru al juriului) si expert in managementul supply-chain-ului.
„Toti finalistii au prezentat solutii inovatoare care au avut un succes considerabil in lumea reala. Juriul si publicul participant nu vor avea o alegere usoara“, a adaugat Petra Seebauer, editor in cadrul revistei Logistik Heute, un alt membru al juriului.
Arlanxeo este un joint venture dintre compania germana Lanxess, lider mondial in industria chimica, si Saudi Aramco, din Arabia Saudita, specializata pe energie si chimicale. Arlanxeo este lider mondial specializat in cauciucul sintetic, cu vanzari de circa 2,8 miliarde de euro in 2015, circa 3.800 de angajati si 20 de unitati de productie in 9 tari.
Henkel Adhesives Technologies este furnizor de top de solutii pentru adezivi, materiale de etansare si pentru acoperiri functionale. Strategia business-ului a necesitat o realiniere a lantului de aprovizinare, cu accent pe servicii si costuri. Bazata pe un supply chain segmentat, compania a implementat un nou set-up organizational si a investit in mod consecvent in instruirea angajatilor, in vreme ce simplificarea retelei de logistica si colaborarea inovativa in planificare au dus la reducerea costurilor si imbunatatirea serviciilor.
Cu operare la nivel global, Peri vinde si inchiriaza sisteme de cofraje si schele pentru proiecte de constructii de orice tip si dimensiune. In cadrul proiectului „Bucla inchisa a supply chain“ a fost inclus un proces de planificare care cuprinde un software dezvoltat pentru acest ciclu, astfel incat sa se obtina transparenta fluxurilor globale de materiale din cadrul celor 120 de santiere de inchiriere din intreaga lume. Cu integrarea completa a solutiei in productie si planificarea achizitiilor, Peri a reusit sa creasca in mod semnificativ eficienta energetica si resursele.
Recaro Aircraft Seating este un furnizor global de scaune premium pentru aeronavele care deservesc linii aeriene de top. Compania are aproape 2.000 de angajati si fabrici in Germania, Polonia, Africa de Sud, SUA si China, generand in 2015vanzari de 409 milioane de euro.
In fabrica din Polonia au fost dezvoltate noi concepte de fabricare si logistica pentru productia de serie si utilizarea ulterioara la nivel mondial intr-o forma standardizata. "Imbunatatirea continua a intregului lant de valori interne si externe, precum si utilizarea unor solutii inovatoare de digitalizare, necesita intotdeauna o colaborare stransa cu autoritatile aviatice pentru a asigura conformitate 100% in orice moment."

Articole similare

Ad