Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Au fost oprite transporturile intre Rusia si Polonia

Transporturile intre Polonia si Rusia au fost suspendate la inceputul lui februarie din cauza unor neintelegeri intre cele doua tari pe marginea innoirii acordului deja existent referitor la autorizatii. Pe baza autorizatiilor de pana acum camioanele poloneze puteau transporta marfa in Rusia prin Belarus, parte a Uniunii Vamale Ruse, dar pe 1 februarie li s-a interzis accesul pe acolo.
Neintelegerile au inceput deoarece Rusia a marit amenzile pentru nereguli in folosirea autorizatiilor si a redus numarul autorizatiilor pentru transportatorii polonezi, cerand insa in acelasi timp un numar nelimitat de autorizatii pentru accesul camioanelor rusesti in Polonia.
 

In prezent se desfasoara negocieri intre oficialii celor doua tari, dar astfel de discutii au mai avut loc oricum si in decembrie 2015 si ianuarie 2016, iar neintelegerile intre cele doua state nu sunt chiar noi: in 2012 Rusia a limitat numarul autorizatiilor si a introdus amenzi foarte mari pentru folosirea lor gresita, in efortul de a-si proteja piata.
Astfel ca pana se va ajunge la un acord transportatorilor din ambele state li se interzice trecerea frontierei. Iar polonezii au propus ca macar camioanelor care sunt deja in Rusia sa li se permita sa stea acolo pana pe 15 februarie si au oferit la reciprocitate acelasi lucru pentru camioanele rusesti aflate deja in Polonia.
Se pare insa ca Rusia si-a schimbat regulile interne aplicabile tuturor transportatorilor straini si deci este un subiect demn de a fi studiat si de catre firmele romanesti care lucreaza pe aceasta relatie.

Articole similare

Ad