Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Au inceput controalele in Franta pe Legea Macron

Dupa ce autoritatile germane s-au mai linistit in privinta controalelor pe MiLoG, francezii au inceput sa amendeze direct transportatorii straini ai caror soferi nu au la bord dovada de detasare, asa cum prevede Legea Macron pentru orice operatiune de transport cu incarcare/descarcare pe teritoriul Frantei.
Prima firma romaneasca despre care avem cunostinta ca a fost controlata a fost amendata cu 135 de euro (amenda lmaxima este de 450 de euro pentru lipsa de la bord a dovezii de detasare si de 750 de euro pentru lipsa contractului de munca al soferului).
 

Controlul a avut mai mult rol informativ, politistul distribuind soferilor amendati si formulare tip de dovezi de detasare pentru a sti ce trebuie sa detina in cazul unui control ulterior.
Legea salariului minim din Franta (cunoscuta sub numele de Legea Macron, dupa numele ministrului care a sustinut-o) prevede obligativitatea pentru firmele straine care posteaza lucratori pe teritoriul Frantei (definitie care inglobeaza si operatiunile de transport international)de a-si stabili un reprezentant legal in Franta, care sa pastreze la sediul din Franta toate documentele care pot proba respectarea Legii salariului minim in Franta pentru orice lucrator strain pe durata sederii acestuia in acest stat. De asemenea, in cazul transportatorilor, soferii trebuie sa detina la bordul camionului atat declaratia de detasare, pe care se mentioneaza perioada lucrata in Franta cat si sumele primite ca salariu si, separat, sumele destinate acoperirii cheltuielilor de cazare, de masa si de transport.
Care este situatia din Franta si ce prevede Macron vom discuta in cadrul conferintei Tranzit de la Timisoara, de pe 29 si 30 septembrie.

Articole similare

Ad