Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Austria restricţionează transportul de noapte pentru vehiculele în tranzit

Discriminarea făcută de austrieci între transportul rutier în tranzit și cel local este tot mai accentuată. Guvernul tirolez, printr-o nouă ordonanță din 20 noiembrie, impune restricții privind circulaţia pe timp de noapte, însă numai vehiculelor comerciale în tranzit. Pentru cei care efectuează transport de origine și destinație în Tirol este prevăzută chiar o scutire suplimentară, ascunsă sub o hotărâre care permite circulaţia pe timp de noapte a camioanelor hibride electrice și diesel-electrice, două tehnologii care sunt practic inexistente în transportul rutier pe distanțe lungi, impunând pe de altă parte restricţii pentru cele cu GNC şi GNL.

Confartigianato Trasporti consideră că această ordonanță tiroleză „ascute discriminarea între operatorii din Tirol și cei din țările vecine, cum ar fi Italia și Germania”. Președintele asociației transportatorilor rutieri, Amedeo Genedani, o definește ca fiind „o batjocură a Tirolului împotriva Italiei, prin încălcarea principiilor comunitare de bază, cu singura intenție de a afecta economia italiană și de a împiedica activitatea transportatorilor din Italia”.

Genedani afirmă că noua ordonanță introduce un principiu discriminatoriu bazat pe originea operatorilor de transport. „Credem că există o limită la toate. A sosit timpul ca guvernul Conte să adopte o poziție foarte dură față de Tirol și UE.”

Articole similare

Ad