Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autoritățile din Anglia către șoferi: Nu aruncați gunoiul pe geamul camioanelor!

Highways England Company, operatorul britanic guvernamental al autostrăzilor din Regat, solicită șoferilor profesioniști să i se alăture pentru a curăța parcările de camioane, ca parte a campaniei British Spring Spring (28 mai-13 iunie).

„Litterul“ sau gunoiul aruncat la întâmplare prezintă un risc serios nu doar pentru mediu, ci și pentru siguranță, iar Highways England s-a alăturat misiunii Million Mile Keep Britain Tidy ce vrea să elimine deșeurile de pe drumurile publice. Anul trecut, compania a strâns 12.000 de saci de gunoi în timpul  aceleiași campanii – Great British Spring Clean.

„Îi îndemnăm pe utilizatorii drumurilor să arunce gunoiul la coș. Gunoiul nu este doar inestetic și reprezintă un risc pentru viața sălbatică și pentru mediu, dar îi pune și pe angajații noștri în pericol atunci când îl colectează. Această problemă ocupă timp și bani, care altfel ar putea fi cheltuiți mai bine pentru îmbunătățirea rețelei“, a declarat Freda Rashdi, Highways England.

În sud-est, compania a lucrat cu consiliile locale din Brighton și Hove și Adur și Worthing pentru colectarea gunoiului pe A27 la Southwick, unde au fost strânse peste 138 de saci. Și în această lună va avea loc o acțiune pe A31 la Avons Heath Country Park, lângă Ringwood, Dorset. De asemenea, în Midlands au fost colectați peste 70 de saci de gunoi, iar pe A38, în Staffordshire, a fost ridicată o saltea și tanc de ulei de 1.000 de litri.

 Compania îi îndeamnă și pe șoferii profesioniști să se implice în campanie, fie ca voluntari, fie, pur și simplu să respecte regulile de bun simț și civilizație și să nu arunce gunoiul pe jos. „Mesajul nostru este clar, vă rugăm să nu fiți tentați să strângeți gunoiul de pe autostrăzi, Highways England va face asta, întrucât este extrem de periculos. În același timp, vă rugăm să nu aruncați ambalaje și alte resturi pe geamul vehiculului“. Campania British Spring Spring se derulează pe perioada 28 mai-13 iunie.

Articole similare

Ad