AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Avanpremiera Busworld Kortrijk 2013

Cel mai mare salon de autobuze si autocare din lume isi va deschide portile la centrul expozitional din Kortrijk (Belgia), in perioada 18-23 octombrie 2013. Busworld a inceput in 1971, la initiativa federatiei de operatori de transport calatori belgieni, si a continuat fara intrerupere pana in prezent, toate castigurile evenimentului fiind reinvestite in promovarea sectorului de transport cu autobuzul si autocarul.
 

Si pentru acest an spatiul expozitional este rezervat la capacitate maxima, de 380 de companii din 32 de tari, mai multe decat in 2011, potrivit lui Mieke Glorieux, directorul Busworld Kortrijk. Si numarul vizitatorilor se estimeaza sa-l depaseasca pe cel inregistrat la editia precedenta, cand au trecut pragul expozitiei nu mai putin de 31.698 de persoane.
„Producatorii de vehicule si furnizorii de componente si-au planificat de fiecare data lansarile la Busworld Kortrijk, deoarece le confera cea mai buna expunere la nivel international atat catre potentialii clienti, cat si pentru media. Si pentru anul acesta se asteapta numeroase noutati la autobuze si autocare, din cauza intrarii in vigoare a standardului Euro 6 de la 1 ianuarie 2014. Pe langa scaderea semnificativa a emisiilor poluante, un alt avantaj major al noilor motorizari este nivelul scazut de zgomot. Acest aspect este foarte important in special in cazul transportului urban, inclusiv pentru segmentul BRT (Bus Rapid Transit), transportul cu autobuzul devenind o solutie tot mai competitiva in fata tramvaielor si din punct de vedere al calitatii serviciului. Toate aceste lucruri vor fi dezbatute in cadrul seminariilor Academiei Busworld, inclusiv cu studiul de caz al Transmilenio referitor la introducerea cu succes a sistemului BRT in capitala Columbiei, Bogota. Motoarele Euro 6 vor fi benefice si pentru sistemele de propulsie hibride, chiar daca sunt specialisti care sustin ca autobuzele hibride reprezinta doar o faza intermediara pana se va trece la propulsie electrica 100%. Mai multe vehicule cu sisteme de propulsie alternativa vor fi testate cu prilejul European Coach Week, care se va desfasura in perioada targului“, a declarat Mieke Glorieux.
„Mobilitatea sustenabila“ va ramane in continuare una dintre principalele teme ale Busworld Kortrijk, la fel ca si la editia precedenta. Alaturi de aceasta, o atentie deosebita va fi acordata sistemelor electronice, care au cunoscut in ultimii ani o crestere deosebita. Toti producatorii si numerosi furnizori specializati pot oferi sisteme de diagnoza pentru a monitoriza vehiculele si performantele soferilor. Sistemele inteligente de ticketing au devenit tot mai populare, iar clientii isi pot echipa vehiculele cu conexiuni wi-fi. Toate acestea si multe alte noutati vor putea fi vazute la Bosworld Kortrijk 2013.

Articole similare

Ad
Ad