Prezent in Romania din 2006, Premium Porc Group, al doilea mare producator de carne de porc de pe piata locala si parte a grupului danez DCHI, a ales sa implementeze un model de business integrat, pornind de la cresterea de suine si trecand inclusiv prin productia de furaje pentru animalele din fermele sale, totul fiind bazat pe un know-how danez. Iar toate acestea sunt in directa legatura cu activitatile de logistica si transport pe care compania le gestioneaza printr-un mix intre flota proprie si cea a partenerilor, fiecare solutie cu avantajele si dezavantajele sale. Am aflat mai multe despre cum isi eficientizeaza Premium Porc Group activitatea de transport prin intermediul unei discutii cu Vasile Voinescu, manager de logistica in cadrul companiei.
Cu investitii anuale importante in Romania, in 2019 fiind inaugurata o noua Fabrica de Nutreturi Combinate (FNC) in Avrig, judetul Sibiu, in valoare de 3,4 milioane de euro, Premium Porc Group este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de carne de porc din Romania, fiind al doilea mare producator din Romania, dupa Smithfield. Grupul danez opereaza 9 ferme de porcine in judetele Vrancea (doua ferme), acolo unde a si inceput prima productie in 2006, Braila (o ferma si o statie de vieri), Constanta (doua ferme), Sibiu (doua ferme), Brasov (o ferma) si Olt (o ferma), cu o productie de aproape 600.000 de porci pe an.
Compania a preferat sa-si dezvolte afacerea pe verticala, astfel ca in afara acestor ferme de productie a investit si in hrana animalelor, acoperind productia de furaj, prin 3 FNC-uri. In acest moment, intreaga productie este comercializata in Romania. „Avem un produs cu o inalta calitate genetica, grupul danez venind cu know-how-ul specific pentru a transpune intr-o calitate superioara atat carnea de porc, cat si hrana animalelor, iar acest produs este crescut si vandut la noi in tara“, marturiseste Vasile Voinescu.