Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Axionet instalează un sistem de panouri fotovoltaice pentru magazinul de mobilă Mobexpert Militari

Axionet IoT, cei mai importanți furnizori de servicii și integratori de soluții Machine to Machine și Internet of Things din România, a anunțat finalizarea unui mare proiect în parteneriat cu Mobexpert pentru implementarea unor soluții moderne de alimentare cu energie din surse regenerabile a magazinului Mobexpert Militari.

În cadrul proiectului, Axionet a instalat 974 de panouri fotovoltaice cu o putere de 399 kWp pe acoperișul magazinului din cartierul Militari din București. Planul suportă alimentarea unității, exclusiv, cu energie din surse regenerabile și redirecționarea surplusului către rețeaua națională în regim prosumator, potrivit unui comunicat.

„Această investiţie oferă beneficii importante faţă de mediu, economii în toate etapele operaţionale şi accesul clienţilor cu maşini ecologice la staţii de încărcare alimentate cu energie verde, produsă local. Dispunem de toată expertiza, tehnologia şi echipele potrivite pentru extinderea activităţii pe acest segment”,

a declarat Gabriel Ioniţă, fondator şi CEO Axionet IoT.

„Alimentarea exclusivă a magazinului Mobexpert Militari cu energie verde contribuie la diminuarea cu 185 de tone a emisiilor anuale de dioxid de carbon. Acesta este un proiect finanţat exclusiv din fonduri proprii şi reprezintă un pas important în sprijinirea eforturilor globale pentru protejarea mediului înconjurător.”,

a afirmat Adelina Badea, CEO Mobexpert.

Pe termen mediu, compania Axionet își propune să instaleze panouri fotovoltaice şi pe alte magazine Mobexpert din ţară.

Axionet desfășoară un proiect asemănător în colaborare cu reţeaua de magazine ALTEX, unde a instalat peste 2.500 de panouri fotovoltaice, cu o putere totală de peste 1MWp în 2021. În acest an, colaborarea dintre Axionet și ALTEX include instalarea şi punerea în funcţiune a unor centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, precum şi staţii de încărcare rapidă.

Articole similare

Ad