Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bani europeni pentru reteaua de drumuri din Iasi si Suceava

Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene , semneaza astazi la Iasi contractul de finantare ce vizeaza cea mai mare investitie privind modernizarea infrastructurii rutiere din judetele Iasi si Suceava „Axa rutiera strategica 1 Iasi – Suceava”. Planul de infrastructura rutiera al Consiliului Judetean Iasi este finantat din fonduri nerambursabile, ce inseamna alocarea a aproape 73 de milioane de euro, din care 58 de milioane sunt fonduri europene si aprox. 9 milioane de euro de la bugetul de stat. Suma pe care trebuie sa o asigure solicitantii este de 6 milioane de euro.
 

Proiectul, implementat in parteneriat cu judetul Suceava, prevede reabilitarea a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor doua judete, din care 92 km in judetul Iasi.
Dupa finalizarea investitiei, 22 de comune si orase din judetele Iasi si Suceava vor fi conectate la reteaua trans-europeana de transport (TEN-T). Printre acestea se numara Rediu, Movileni, Gropnita, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcesti, Ceplenita, Scobinti, Lespezi si Siretel in judetul Iasi, iar Ipotesti, Bosanci, Udesti, Stroiesti, Darmanesti, Todiresti, Moara si Scheia, orasele Dolhasca si Liteni dar si municipiul Suceava in judetul Suceava. 788.547 locuitori vor beneficia de drumuri reabilitate prin acest proiect finantat din fonduri europene.

Articole similare

Ad