Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BASF și AHK România promovează concursul de inovaţii pentru domeniile energie curată, agricultură sustenabilă și economie circulară

Lider european în cercetare și dezvoltare și cea mai mare companie chimică din lume, BASF, în parteneriat cu AHK România, demarează proiectul BASF Innovation Hub, care va reuni start-up-uri și companii inovatoare din 11 țări din Europa Centrală și de Sud, printre care şi România.

„Efectele dăunătoare asupra mediului și schimbările climatice din ultimele decenii au devenit o provocare pentru întreaga lume. Acest lucru a determinat țările europene să își stabilească obiectivul de a deveni primul grup de țări neutre din punct de vedere climatic. Printre altele, Pactul Verde are ca scop dezvoltarea unei economii durabile și este de datoria noastră să sprijinim soluțiile care vor facilita acest proiect. Concursul Innovation Hub este doar una dintre modalitățile de a sprijini Pactul Verde”, a declarat Andreas Lier, director general al BASF România.

Aplicațiile pentru concursul BASF Innovation Hub pot fi transmise până pe 15 septembrie. Într-o primă etapă a concursului, comisia de jurizare va alege cea mai bună idee din România, iar în noiembrie 2021, aceasta va fi prezentată în marea finală BASF Innovation Hub, alături de cele mai reuşite soluții din alte țări. Câștigătorul concursului local va fi premiat cu 2.500 euro brut, iar cea mai bună idee din etapa regională cu 5.000 euro brut.

Concursul se adresează companiilor inovatoare și start-upurilor cu maximum 5 membri, iar condiţia de bază pentru participare este ca ideea aplicată să contribuie în mod direct sau indirect la crearea de soluții pentru o energie curată, fiabilă și accesibilă și/sau pentru o agricultură sustenabilă și/sau să faciliteze economia circulară.

Informații suplimentare legate de concurs, condiţii și modalitatea de aplicare sunt disponibile pe pagina web http://www.join-innovationhub.com/.

Articole similare

Ad