Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Belgia: LIMOSA trebuie sa includa, de la 1 octombrie, o persoana de legatura si natura serviciilor de cabotaj

Atunci cand o companie de transport straina efectueaza operatiuni de cabotaj in Belgia trebuie facuta o notificare LIMOSA. Aceasta obligatie exista inca din 2007, insa initial era obligatia contractantului extern de a intocmi declaratia, inainte sa inceapa cabotajul. Apoi, clientul belgian avea datoria de a verifica si, daca este necesar, de a furniza declaratia LIMOSA.
 

Asa cum se anunta pe www.limosa.be, de la 1 octombrie 2017 vor trebui comunicate, prin intermediul LIMOSA, anumite informatii suplimentare. Intre acestea, cea mai importanta mentiune se refera la datele unei „persoane de legatura“, respectiv a unui reprezentant desemnat a mentine legatura cu serviciile de inspectie, fara ca acesta sa se afle neaparat in Belgia.
De asemenea, „natura serviciilor“ trebuie inclusa acum in declaratia LIMOSA. In cazul cooperarii cu o agentie de angajare temporara, trebuie comunicat si numarul de aprobare al Biroului de Ocupare a Fortei de Munca.
In concluzie, orice angajator care trimite un angajat in Belgia sau orice persoana care desfasoara o activitate independenta, dar care calatoreste in Belgia pentru a lucra, trebuie sa completeze LIMOSA. Orice persoana care urmeaza sa munceasca in Belgia temporar si/sau cu fractiune de norma, trebuie sa completeze LIMOSA-1. Atlfel, neaplicarea acestei declaratii expune persoana catre sanctiuni penale sau administrative.

Articole similare

Ad