Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bentley va încheia producția motorului ultra-performant cu 12 cilindri, odată cu trecerea la vehiculele electrice

Compania Bentley a anunțat că va opri treptat producția motorului său emblematic pe benzină cu 12 cilindri până în aprilie anul viitor, ca parte a accelerării către vehicule electrice, astfel reducând emisiile medii ale flotei.

Producătorul britanic de mașini de lux din lume a declarat că această piatră de hotar va fi sărbătorită cu cea mai puternică versiune a motorului W12 creat vreodată.

Odată cu introducerea modelelor Bentayga și Flying Spur Hybrid, pentru care cererea depășește așteptările companiei, întreaga linie de modele Bentley vor deveni disponibile cu opțiunea unui sistem de propulsie hibrid.

Bentley a precizat că motorul îmbunătățit va fi produs, deocamdată, doar pentru 18 exemplare Bentley Batur și vor fi fabricate manual de Mulliner, dezvoltând 750 CP, precum și un cuplu de 1.000 NM ce rulează de la 1.750 rpm la 5.000 rpm cu o putere maxim de 5.500 rpm. Prestigiosul producător a precizat că vehiculele sunt deja vândute, însă pot fi comandate.

„Când am lansat pentru prima dată W12 în 2003, am știut că avem un motor puternic care va propulsa atât mașinile noastre, cât și marca. 20 de ani și peste 100.000 de W12 mai târziu, a sosit momentul să retragem acest sistem de propulsie devenit acum iconic pe măsură ce facem pași înainte spre electrificare cu cea mai puternică versiune a motorului creat vreodată.”,

a declarat într-un comunicat Adrian Hallmark, Președintele și Directorul Executiv Bentley.

Articole similare

Ad