AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bilanț controale BAG în iunie: amenzi de 143.000 de euro

În iunie, Oficiul Federal pentru Transportul Mărfurilor (BAG) a efectuat o serie întreagă de verificări în toată Germania. În jurul datei de 7 iunie la 27 de puncte de control s-a verificat respectarea obligatiei de efectuare a perioadei săptămânale normale de odihnă și respectarea reglementărilor de cabotaj, iar în 16-17 iunie și 24-25 iunie controalele au continuat, fiind vizate si controalele tehnice ale vehiculului pe drum. Controalele au avut loc în special pe rutele și nodurile de circulație utilizate foarte mult de vehiculele neinmatriculate in Germania, precum și în parcările cele mai utilizate de acestea. Controalele au fost efectuate în zilele de week-end, pentru a putea proba încălcarea nerespctării condiției de a efectua pauza de 45 de ore în afara cabinei camionului.

Ca parte a acțiunii de control din 7 iunie, luând în considerare toate domeniile legale controlate, au fost verificate în total 313 vehicule. Dintre acestea, 294 de vehicule au fost verificate dacă șoferii au luat pauza săptămânală de repaus normală de 45 de ore în afara vehiculului, fiind constatate 52 de încălcări în acest sens. 168 de vehicule au fost verificate din punct de vedere al respectarii reglementărilor de cabotaj, în 10 cazuri aplicându-se sancțiuni.

18 vehicule au fost verificate pentru defecte tehnice, fiind aplicată o sancțiune din acest punct de vedere.

În acțiunile de control de pe data de 16-17 iunie au fost verificate 763 de vehicule. Dintre acestea, 673 de vehicule au fost verificate din punct de vedere al respectării reglementărilor privind cabotajul, fiind aplicate 27 de sancțiuni.

Din cei 151 de șoferi verificați din punct de vedere al respectării obligației de a efectua perioada săptămânală normală de 45 de ore în afara cabinei, 6 au fost găsiți în neregulă, în timp ce din cele 65 de camioane verificate din punct de vedere tehnic, doar 7 au primit și sancțiuni.

În perioada 24-25 iunie au fost verificate în total 619 vehicule din care 27 au avut probleme referitoare la interdicția de cabotaj, 1 încălcare a respectării luării peiroadei de odihnă de 45 de ore în afara cabinei și 8 deficiențe tehnice.

În urma controalelor efectuate în iunie 2021, BAG a încasat un total de aproximativ 143.238 de euro ca garanții de plată a amenzilor acordate. După analiza rezultatelor controlului se va decide cum vor continua la nivel național acțiunile de control, care vor constitui „o parte integrantă a planificării ulterioare” pentru 2021, a concluzionat BAG.

Articole similare

Ad