Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Biletele RATB vor fi retrase din circulatie

De luna aceasta, RATB va incepe procedura de eliminare a biletelor de hartie, acestea fiind inlocuite de cardurile ACTIV sau MULTIPLU din oferta regiei bucurestene.
Prin validare, cardurile ACTIV si MULTIPLU ofera Regiei informatii relevante privind gradul de incarcare al autobuzelor, pe zone si intervale orare, indicator care contribuie la adaptarea capacitatii de transport la cerintele publicului calator.
Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor, RATB va introduce, pana la sfarsitul anului, plata serviciului de transport prin intermediul telefonului mobil, precum si noi titluri de calatorie.

In momentul de fata se fac testari pentru lansarea in parteneriat cu BCR a unui card dual, care incorporeaza aplicatia de transport RATB (utilizand tehnologie contactless).
Cardul va fi disponibil dupa finalizarea testelor si punerea la punct a intregului sistem.
De asemenea, RATB a initiat un proiect similar si cu BRD, pentru diversificarea ofertei de instrumente de plata a calatoriei, si doreste sa incheie parteneriate similare si cu alte institutii financiare.
„Este momentul ca RATB sa-si uniformizeze sistemul de colectare a contravalorii titlurilor de transport, tinand cont de investitiile facute in sistemul automat de taxare. Doar in acest mod putem avea o imagine completa a utilizarii mijloacelor de transport in comun si a cererii de transport”, a declarat Adrian Crit, directorul general RATB.

Articole similare