Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bosch prezinta o inovatie la IAA Hanovra: cheia digitala

Bosch prezinta Perfectly Keyless, o aplicatie prin intermediul cheia camionului este disponibila online, facand-o astfel „imposibil de pierdut sau de furat.“ Noutatea isi face debutul in premiera mondiala la IAA Hanovra.
„Aplicatia noastra Perfectly Keyless transforma cheile conventionale ale vehiculelor in obiecte ce apartin trecutului. Bosch transforma cheia masinii in mediu digital si o face astfel disponibila oriune, oricand“, a afirmat Harald Kröger, presedinte diviziei Automotive Electronics.
 

Potrivit Bosch, managerii de flota si operatorii logistici se pot folosi de aceasta aplicatie pentru a le permite soferilor lor acces in vehicule, eliminand astfel predarea fizica a cheilor. Compania crede ca potentialul pietei pentru solutia aceasta este foarte mare, numai in Germania circa 15.000 operatori logistici fiind printre potentiali clienti.
Sistemul de management digital al cheilor conecteaza camioanele si aplicatia prin intermediul unui cloud. Dispecerii sau managerii de flota pot intra in aplicatie pentru a programa un camion pentru un anumit sofer pe o anumita ruta. Aplicatia genereaza o cheie digitala personalizata si securizata si o trimite prin intermediului cloudului catre camion si catre telefonul soferului. In timp ce acesta se apropie de camion, senzorii instalati in vehicul detecteaza smartphone-ul prin intermediul unei conexiuni wireless. Usa se deschide numai daca respectiva parola digitala se potriveste. De asemenea, senzorii pot semnala si daca soferul s-a asezat in scaun. La finalul cursei, cand soferul paraseste cabina, sistemul detecteaza acest lucru si incuie usile. Bosch mai spune ca in viitor sistemul va fi imbunatatit, de exemplu pentru cazurile in care bateria telefonului este goala. Telefonul si camionul vor comunica prin intermediul protocolului NFC (near-field communication) ce permite share-uirea de date pe distante scurte. Daca telefonul este pierdut sau furat, cheia digitala va putea pur si simplu sa fie deactivata online.

Articole similare

Ad