Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bosch se asteapta la o scadere a productiei de 5% in 2019

Bosch prognozeaza o scadere a productiei auto de 5% in acest an, mai mare decat o estimare anterioara pentru un declin de 3%, potrivit publicatiei Boersen-Zeitung, citata de Reuters.
In consecinta, furnizorul de componente auto nu ar reusit sa obtina un castig inainte de marja de dobanda si impozite de 7%, asa cum a facut anul trecut, a declarat directorul financiar al companiei Stefan Asenkerschbaumer, citat de Mediafax. Compania prognozase o crestere a veniturilor si o marja EBITDA de 6% pana la 7% pentru acest an.

„Nu vom reusi sa repetam marja ridicata din ultimul an, avand in vedere evolutia veniturilor“, a declarat Asenkerschbaumer, adaugand ca el miza pe stagnarea productiei auto in urmatorii trei ani. Pana in 2025, Bosch se asteapta sa genereze venituri de 5 miliarde de euro (5,6 miliarde de dolari) din autoturisme electrice, datorita cresterii constante a acestui segment, in special din China, a mai spus el. Bosch a furnizat deja componente pentru mai mult de un milion de vehicule electrice si se asteapta ca veniturile sa creasca, in conditiile in care a dezvoltat sisteme de propulsie pentru 50 de platforme de vehicule pentru diferiti producatori, a declarat executivul pentru ziar.

Articole similare

Ad