Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Brexit: CVB devine activ pe 4 octombrie și transportatorii și expeditorii trebuie să fie pregătiți

De luni, 4 octombrie, de la ora 12.00, este activ Avizul de Eliberare a Containerelor (Container Release Notice – CVB) și se schimbă procedura de depunere a declarațiilor suplimentare pentru mărfurile din afara UE, prin urmare și din Marea Britanie. De aceea asociația olandeză de transport și logistică TLN îi sfătuiește pe toți cei care au activitate în port să se pregătească din timp pentru noul mod de lucru.

Concret, o declarație finală poate fi făcută numai pentru timpul real de ajungere a unei nave în vamă și dacă declarația nu se potrivește cu ATO (declarația pentru depozitare temporară) încărcătura nu poate fi transportată în terminal. În ciuda numelui său, CVB nu se aplică numai containerelor, ci și remorcilor, mărfurilor generale și mărfurilor vrac.

De la 1 ianuarie, obligațiile vamale sunt valabile pentru toate expedițiilor spre/dinspre Marea Britanie. Pentru a aduce o marfă din această țară în Olanda, datele din diverse declarații trebuie să se potrivească unele cu altele. Or, în cazul ATO pentru bunurile aduse în UE și destinate descărcării, lucrurile mergeau adesea greșit, existând nepotriviri. Până acum lucrătorii vamali se arătau flexibili față de această problemă, dar de pe 4 octombrie nu vor mai fi, și încărcătura nu va mai putea fi transportată în caz de nepotriviri.

Pentru a se asigura că toți jucătorii implicați în lanțul logistic sunt pregătiți cum trebuie, TLN și Fenex, în colaborare cu alți actori din lanțul logistic, au creat site-ul Prepared for the CVB, unde se găsesc exact pașii ce trebuie parcurși pentru a nu avea întârzieri în procesele logistice. Pentru transportatori asta poate însemna că, dacă declarația nu este în regulă, marfa nu poate fi transportată de la terminal. Cel mai important lucru pe care îl pot face ei este să discute cu clientul. Și expeditorii au un rol important în manevrarea mărfurilor și pentru ei cel mai important sfat este să lucreze cu o pre-declarație și cu un mesaj automat, via Portbase, eșecul în folosirea acestora încetinind mult manipularea mărfurilor.

În plus, vama olandeză le stă la dispoziție tuturor celor care au nevoie de informații și de clarificări.

Articole similare

Ad