Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Brexit-ul pune presiune pe capacitatea de depozitare din Marea Britanie

Sectorul logisticii din Marea Britanie se confrunta cu o cerere tot mai mare de spatii de depozitare, dar si cu un deficit sever de forta de munca. Capacitatea de depozitare din Marea Britanie devine din ce in ce mai neincapatoare, deoarece firmele ocupa spatiile unde marfurile pot fi stocate in cazul unui brexit „fara acord“ si a unor blocaje in porturi.
Un sondaj realizat la nivel national luna trecuta de Asociatia britanica de depozitare (UKWA) a aratat ca 85% dintre membrii sai au primit cereri pentru depozitare, in special pe termen scurt.
 

Sondajul a fost efectuat la nivel national, cu anchete pe o gama larga de marfuri, care include materiale de ambalare, hrana pentru pisici, ingrediente alimentare, componente si bunurile de larg consum. „Ne confruntam cu o «furtuna perfecta» in industria de depozitare si logistica, cu putine constructii speculative, terenuri de dezvoltare urbana destinate constructiilor rezidentiale – nu pentru depozitarea care este necesara pentru a raspunde cererii crescande de consum – si un deficit sever de forta de munca si de competente, exacerbata de efectul «Brexodus», in timp ce forta de munca imigranta din Europa de Est se indreapta acasa. La aceasta se adauga circa 200 milioane de declaratii vamale suplimentare, care ar trebui prelucrate dupa Brexit. In mod evident, acest lucru va duce la o intrerupere a lantului de aprovizionare deoarece jumatate din produsele alimentare pe care le consumam, sunt importate.“, a explicat Peter Ward, CEO-ul UKWA.

Articole similare

Ad