Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Britanicii scot la rampă încă un camion electric: Tevva

Cu Tevva Truck, un camion electric de 7,5 tone, compania cu același nume din Marea Britanie dorește să promoveze electrificarea în industrie potrivit propriilor declarații.

Vehiculul oferă o autonomie de până la 250 km în regim electric pur sau de până la 500 km cu tehnologia brevetată de extindere a autonomiei REX, care a fost acum modernizată pentru utilizarea pilelor de combustie cu hidrogen.

Tevva Truck este dezvoltat de o echipă condusă de Ken Scott, fost director tehnic al Bentley și Alexander Dennis, și proiectat de Dale Grewer, fost designer șef al Jaguar Land Rover. Camionul va fi fabricat într-o locație nouă în London Thames Freeport – foarte aproape de centrul Londrei și cu acces ușor în Europa. Se așteaptă ca fabrica să înceapă să producă 3.000 de camioane pe an până în 2023.

Tevva Truck poate transporta până la 16 europaleți și peste două tone de sarcină utilă cu o greutate totală a vehiculului de 7,5 tone. Potrivit companiei, costul total de proprietate este comparabil cu cel al unui vehicul diesel. De la aproximativ 3.000 km sau cu un consum lunar de 500 de litri de motorină, costurile sunt identice.

Tevva Truck este a treia generație de vehicule Tevva și înglobează șapte ani de dezvoltare tehnică și cunoștințele acumulate din parcurgerea a peste 350.000 km pentru teste. Producția camionului Tevva este programată să înceapă în iulie 2022.

Articole similare

Ad