Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Bucurestiul va gazdui pe 8-10 mai a treia editie a T-Festival

In perioada 8-10 mai, UNTRR va organiza la Romexpo Bucuresti, in parteneriat cu IRU, a treia editie a T-Festival, in cadrul careia specialistii din transporturi, dar si publicul larg, vor putea participa la o serie de conferinte, competitii si activitati recreative, unele deja clasice, altele in premiera, toate pentru a marca Ziua Transportatorului (in 2014, si Patriarhia Romana a acceptat 9 mai ca fiind ziua Sfantului Cristofor, protectorul acestei bresle), dar si aniversarea a 25 de ani de la infiintarea UNTRR, prima asociatie profesionala din domeniu din Romania.
 

Competitia „Cel mai frumos camion “ este deja deschisa pentru inscrieri pe site-ul festivalului si aici pot participa vehicule inmatriculate in orice tara – reamintim ca in 2014 castigatorul a fost un Peterbilt din Germania – inclusiv participanti la editiile anterioare – desigur, cu exceptia invingatorului, care poate fi insa expus la T-Festival 2015.
Cel mai frumos camion ii va aduce posesorului un premiu de 3.000 de euro si produse si sericii de 2.000 de euro, iar urmatorii vor primi produse si servicii de 1.500, respectiv 1.000 de euro. In plus, premiul de popularitate va fi recompensat cu produse si servicii in valoare de 500 de euro.
Un alt concurs deja cunoscut este Cea mai frumoasa motocicleta, unde printre premii se va numara o remorca pentru motociclete, iar noutatea din acest an o reprezinta intrecerea care va desemna Cea mai populara formatie rock – cinci trupe vor concerta pe 8 mai si cinci pe 9 mai, pentru ca in ziua inchiderii sa cante din nou primele trei clasate. Pentru a ramane in sfera muzicii rock, pe 9 mai va concerta Cristi Minculescu.
Valoarea totala a premiilor va depasi 16.000 de euro, Cea mai frumoasa motocicleta si Cea mai populara trupa rock fiind si ele recompensate cu 2.000 de euro.
In plus fata de editiile anterioare, in 2015 vor fi organizate conferinte internationale avand ca teme competitia in transporturile rutiere (in colaborare cu IRU si avand ca invitati reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Parlamentului European, dar si specialisti din domeniu, care vor vorbi despre principalele tendinte in domeniu si mai ales despre modul cum se pot depasi anumite obstacole in calea transportului rutier si a comertului in general), competitia in interiorul UE sau competitia intre tarile UE si tarile din jur, precum si intre uniunea vamala a UE si uniunea vamala Eurasiatica, din Federatia Rusa, Belarus si Kazakhstan (asa cum a aratat Radu Dinescu, secretarul general UNTRR, este legal ca un roman sa faca transport intre Belarus si Federatia Rusa, dar din punct de vedere vamal este ilegal, astfel ca dupa descarcare i se confisca masina, or, UNTRR isi doreste conditii egale intre cele doua Uniuni). Subgrupul de lucru al IRU pe probleme de competitie in UE va discuta despre problemele foarte mari existente acum intre vest si est, din cauza legilor noi protectioniste din Germania si Franta, si isi va propune sa clarifice aceste aspecte intre asociatiile profesionale participante si, daca e posibil, sa favorizeze aparitia unui punct de vedere comun.
Pe 8 mai va fi organizata Gala premiilor din industria transporturilor, nu doar rutiere, ci si aeriene, feroviare si maritime, „intr-o atmosfera si relaxanta, si profesionista“, asa cum promite Radu Dinescu.
Pe 9 mai se va desfasura, de la Romexpo spre Piata Unirii si inapoi, parada celor mai frumoase camioane si motociclete, la care va participa cel putin un autobuz double-deck, si vor avea loc intalniri ale asociatiilor de transport rutier din cadrul Organizatiei de Cooperare Economica din zona Marcii Negre, „astfel incat, alaturi de colegii de la asociatii din peste 60 de tari din Europa si Asia Centrala, sa sarbatorim cei 25 de ani de activitate“.
Nu vor lipsi mici evenimente cu public tinta restrans, cum ar fi dezbaterea despre siguranta rutiera, „si fiecare participant va gasi ceva interesant. Transportatorii vor putea discuta direct cu clientii, iar furnizorii de produse si servicii, direct cu transportatorii, astfel ca vom imbina ideea de targ, unde se vor lansa produse si servicii noi, cu conferintele, concursurile si jocurile“.
Importatorii de camioane vor avea nu doar o zona de expunere, ci si una de test, si in plus se vor mai organiza Girls Truck/Bike Wash, intalnirea posesorilor de motociclete Harley Davidson – care are loc anual in Romania, si de data aceasta se va desfasura fix la T-Festival – teste cu Prastia Umana, pentru amatorii de adrenalina, o expozitie de masini de epoca, skandenberg, drifting si cascadorii si se vor face tatuaje.
Biletele costa 29 de lei/zi sau 49 de lei/trei zile, iar copiii sub 14 ani pot intra gratuit. De altfel, si pentru copii se vor organza numeroase activitati,
Asa cum arata Radu Dinescu, acest tip de eveniment se organizeaza frecvent in strainatate, dar din impresiile invitatilor straini din anii trecuti reiese ca la noi atmosfera e mult mai calda si mult mai dinamica, datorita numarului mare de activitati.

Articole similare

Ad