AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bulgaria creşte diurna neimpozabilă la maximum 100 de euro/zi

Consiliul de miniştri din Bulgaria a adoptat prin decret majorarea cuantumului diurnei minime pentru personalul din transporturi de la 27 la 50 de euro pe zi. În aceste condiţii, firmele de transport internaţional vor putea acorda şoferilor lor o diurnă maximă neimpozabilă de 100 de euro/zi (se acceptă maximum 2 x valoarea diurnei minime, peste acest plafon fiind aplicat impozit).

Prin modificarea adoptată, Bulgaria îşi doreşte să vină în întâmpinarea nevoilor mediului de afaceri naţional. Creșterea diurnelor va contracara efectele negative ale inflaţiei şi va asigura, în acelaşi timp, o remunerație adecvată pentru lucrătorii din sectorul auto.

Proiectul de decret a fost discutat și adoptat și în cadrul Consiliului Național pentru Cooperare Tripartită în conformitate cu prevederile Codului Muncii.

Astfel, în condiţiile în care statul român pune la zid industria de transport, îngenunchiind-o cu controale şi impozitări retroactive ale diurnelor pe ultimii 5 ani, pentru a fi pe placul Bruxelles-ului, Bulgaria alege să îi sfideze pe mai-marii Europei şi pachetul lor de mobilitate şi îşi ajută operatorii, făcându-i astfel mai competitivi la nivel comunitar.

Articole similare

Ad