Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Busworld Turcia 2022, cea mai bună ediție vreodată

Cea de-a 9-a ediție a Busworld Turcia, organizată de Busworld și partenerul său turc, HKF Trade Fairs, a avut loc în perioada 26-28 mai 2022, la Istanbul Expo Center.

A fost primul eveniment post-covid de anvergură, iar „noua normalitate” s-a dovedit a fi un restart de succes pentru expoziții în general și Busworld Turcia în special. În comparație cu ediția anterioară, din martie 2020, cea de acum a fost mai mare ca dimensiune şi a avut mai mulţi expozanți și vizitatori. Astfel, nu mai puţin de 11.043 de persoane au trecut pragul Istanbul Expo Center, dintre care 10.252 turci și 791 veniți din străinătate.

În total, Busworld Turcia a reunit 183 de expozanți, cu 43% mai mulţi decât în 2020. În cele două hale (12.500 mp) au fost prezentate vehicule ale constructorilor turci de autobuze și autocare Anadolu Isuzu, Karsan, Otokar, BMC, Güleryüz, Mapar (dealer Temsa), Ilesbus, Bur-Can, Buskar, Erener, Erduman, Eşref Karoser, Gürsözler şi Harputlu. Pentru prima dată, Busworld Turcia a salutat și IVECO Bus pentru relansarea mărcii lor în Turcia după 15 ani.

Trecerea către tehnologia electrică este evidentă. Turcia însăși poate că nu este încă pregătită pentru era vehiculelor electrice din cauza lipsei de infrastructură, dar asta nu îi împiedică pe producătorii turci să producă și să exporte autobuze electrice în restul lumii.

IVECO Bus a prezentat în premieră pentru piața turcă Streetway CNG, alături de Crossway și E-Way. Otokar a expus nu mai puțin de 5 vehicule, dintre care E-Kent articulat, de 18,75 m, cu motor Voith și baterii Webasto, în premieră mondială.

Anadolu Isuzu a expus Kendo CNG, compatibil 100% cu biogaz, NovoCITI Volt complet electric, autocarul Grand Toro și modelele Novolux și Citiport 12.

Karsan și-a prezentat gama completă de vehicule electrice cu 5 modele:

e-JEST (6 m), e-ATAK (8 m) și e-ATA (10, 12 și 18 m lungime). Prin strategia lor e-Vision, își propune să poziționeze Karsan în Top 5 furnizori de autobuze electrice din Europa.

Mapar, care vinde, revinde și recondiționează autobuze și autocare MAN și Temsa, a prezentat de această dată gama Temsa. Güleryüz a prezentat autobuzul electric Ecoline Electric, alături de autocarul etajat turistic Panora Open Top.

Carosierii Erener, Erduman, Bur-Can şi alţii și-au prezentat cele mai noi modele construite pe șasiu IVECO și Mercedes-Benz Sprinter.

Segmentul furnizorilor de componente şi subansamble a fost foarte bine reprezentat, clienții fideli ai Busworld la nivel mondial, precum Allison Transmission, ZF, Voith, Webasto, Fogmaker și mulți alții fiind dornici să-și prezinte evoluțiile. Lor li s-au alăturat companii turcești precum Aselsan, FarHym, Belka, Eltesan etc., care au confirmat importanța industriei prelucrătoare din Turcia.

Toată lumea a fost foarte entuziasmată să se întâlnească în sfârșit față în față cu clienții vechi și noi. Iar „Colțul vorbitorilor Busworld” a oferit oportunităţi pentru discuţie şi prezentari tematice pe toată perioada evenimentului. Au fost dezbătute subiecte de siguranță, autobuze inteligente și informații despre vehiculele comerciale, trecerea către autobuze electrice și pe hidrogen și chiar legislația privind anvelopele de iarnă.

Mai multe informaţii despre Busworld Turcia în numărul de iulie al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad