Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camioane mai sigure, abia din 2019

Potrivit Consiliului European pentru Siguranta Transportului (CEST), decizia UE de a amana noile reguli privind design-ul mai sigur al camioanelor si trailerelor este un pas inapoi in ce priveste siguranta rutiera.
Reprezentanti ai statelor membre UE, Parlamentul European si Comisia Europeana s-au intalnit pentru a discuta si decide o noua legislatie care permite, dar nu impune, producatorilor sa faca modificari la cabinele de camion pentru a imbunatati vizibilitatea si a reduce impactul accidentelor asupra altor vehicule, pietonilor si biciclistilor.
 

Acordul final, care face inca obiectul unui acord de reprezentantii statelor membre si un vot de catre Parlamentul European, intarzie in efectiv schimbarile optionale pana in 2022. „Aceste schimbari ar putea preveni pana la 900 de decese pe an pe drumurile europene, astfel ca orice intarziere ar putea costa vieti. Ideea ca aceste inovatii in domeniul sigurantei rutiere trebuie sa faca obiectul unui moratoriu pentru a permite tuturor producatorilor sa concureze in mod egal este fara precedent. Imaginati-va cat de multe vieti ar fi fost pierdute daca inovatii precum centurile de siguranta si controlul electronic al stabilitatii ar fi fost suspendate de pe piata din motive similare. ", a spus Antonio Avenoso, director executiv al CEST. Conform datelor CEST, aproape 4.300 de oameni au murit sau au suferit rani grave in accidente cu camioane in 2011.
O lege a Uniunii Europene a decis in decembrie sa amane cu cinci ani construirea de camioane mai sigure si mai aerodinamice, cu consum redus de combustibil, emisii mai putine si cu sisteme de siguranta imbunatatite.
Deoarece producatorii de camioane au cerut mai mult timp pentru dezvoltarea de vehicule noi, noua lege va permite camioanelor sa aiba bot mai lung, mai aerodinamic, similar cu forma trenurilor de mare viteza din 2019. Pana acum, construirea de noi modele a fost impiedicata de limite privind greutatea si dimensiunea vehiculelor.

Articole similare

Ad