Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cardurile de carburant ofera si servicii complementare

In zilele noastre, mai ales luand in calcul si situatia pietei, o monitorizare precisa a cheltuitelor unei companii de transport este esentiala. Si, cum costul cu carburantul reprezinta un element deloc de neglijat, tot mai multe firme apeleaza la cardurile de combustibil, prin intermediul carora poate fi platita o gama extinsa de servicii, si care garanteaza siguranta monitorizarii cheltuielilor soferilor.
 
Avantajele utilizarii cardurilor de combustibil DKV, dar si modificarile survenite la varful companiei au fost aduse si la cunostinta transportatorilor invitati la conferinta Tranzit de la Sibiu.

DKV Euro Service, o companie de familie, a decis sa intreprinda o transformare radicala la nivel de conducere, pentru a simplifica procedurile de luare a deciziilor. Astfel, din aprilie, Alexander Trautmann este singurul director general al companiei, Eckhard Köhn, care a fost pana acum co-administrator, parasind societatea la finalul lui martie. Aceasta schimbare a structurii a fost intreprinsa pentru a actiona mai rapid si a avea o putere de decizie mai mare.
Alexander Trautmann, care activeaza in cadrul DKV Euro Service inca din 2003, a afirmat ca astfel „informatiile sunt stranse intr-un singur loc si fac posibile decizii cu adevarat rapide“, mai ales ca aceasta este si tendinta in domeniu.
In 75 ani de experienta, DKV Euro Service a reusit sa ajunga la 43.000 de parteneri in 40 de state, prin serviciile oferite clientilor, care se axeaza pe operatiuni mai eficiente, beneficii oferite de preturi, dar si evitarea intarzierilor.
Prin utilizarea cardurilor de combustibil este imbunatatit fluxul lichiditatilor si, in plus, pentru operatorii de transport lucrurile se simplifica si mai mult, deoarece, pe langa faptul ca nu mai este necesar ca soferul sa aiba bani lichizi asupra lui, prin intermediul cardului se pot achita si taxele electronice impuse pentru utilizarea infrastructurii sau pentru traversarea tunelurilor si a podurilor. In plus, in cazul unor defectiuni ale vehiculului survenite pe traseu, soferii pot apela direct la service-urile de producator, intrucat DKV are incheiate parteneriate cu principalii constructori de vehicule comerciale, fapt ce vine in completarea asistentei tehnice oferite 24/24 h. „Cardul poate fi utilizat si pentru plata amenzilor, iar comisionul variaza in functie de valoarea acestora“, a spus Robert Vass, director general DKV Romania. Serviciile standard de facturare presupun emiterea a doua facturi lunar, iar termenele de plata variaza intre 15 si 20 de zile de la emiterea facturii.
„Fiecare client nou este supus unui proces de evaluare, pentru ca in final serviciile sunt asemanatoare unui credit pentru care trebuie stabilita o limita, si sunt necesare anumite garantii sub forma unor scrisori bancare, chiar daca in Europa de Est este dificil sa obtii una, mai ales in ultimii doi ani – dar este o forma de asigurare“, a mai declarat Robert Vass.
Prin ERS (Euroroute Service), DKV face posibila rambursarea TVA pentru utilizatorii cardurilor de combustibil in UE 27. Un alt serviciu pe care compania il ofera pentru a veni in ajutorul operatorilor de transport este preluarea procedurilor complicate de documentare pentru recuperarea accizei pe carburant, momentan in statele unde aceasta este rambursata: Belgia, Franta si Slovenia.
Cardurile sunt acceptate in 33.400 de statii de alimentare si, datorita contractelor negociate, pretul carburantului este mai mic. Pe langa parteneriatele din statele europene, DKV si-a extins reteaua si in zona europeana a Rusiei, catre Moscova si Sankt Petersburg.

Articole similare