Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

cargo-partner inaugureaza un nou centru iLogistics in apropierea aeroportului din Ljubljana

Joi, 12 Septembrie, cargo-partner a sarbatorit deschiderea oficiala a noului sau centru iLogistics din Ljubljana alaturi de peste 300 de invitati. Noul centrul iLogistics se afla in imediata vecinatate a aeroportului din Ljubljana si a demarat activitatea in august. Dupa prima luna de activitate, ceremonia de inaugurare a oferit ocazia de a multumi echipei responsabile pentru proiect, precum si clientilor si partenerilor din regiune, dar si de a sarbatori impreuna succesul companiei.

Viktor Kastelic, directorul general al cargo-partner Slovenia, a explicat motivatia din spatele investitiei de 28 de milioane de euro: „Obiectivul nostru a fost sa folosim acest important hub strategic din inima Europei si sa il transformam intr-un complex logistic de ultima generatie, unind astfel sediul nostru, precum si celelalte birouri din Ljubljana, sub un singur acoperis.“
Stefan Krauter, CEO cargo-partner, si-a exprimat incantarea pentru finalizarea la timp a proiectului si pentru prezenta in crestere a companiei in Slovenia: „Prin pozitia geostrategica favorabila, Slovenia este o legatura naturala intre Europa Centrala si de Sud-Est. In plus, porturile Koper si Trieste ofera un punct important de legatura cu Asia si marea Mediterana. Aceasta investitie majora va consolida reteaua noastra puternica si expertiza noastra in Europa Centrala si de Est si va oferi baza ideala pentru cresterea noastra continua.“
Proiectul de constructie a fost realizat in colaborare cu arhitectii Protim Ržišnik Perc si, in ciuda complexitatii si dimensiunii cladirii, a fost finalizat in unsprezece luni. Pe parcursul lui august 2019, toate birourile si depozitele cargo-partner din Ljubljana, inclusiv sediul companiei slovene, s-au mutat in noul spatiu, iar biroul companiei din Koper va ramane in Sermin.
Cu o suprafata totala de 25,000 m², centrul iLogistics din Ljubljana este unul dintre cele mai mari complexe de depozite din tara. Depozitul are 44 docuri de incarcare si ofera peste 20.000 de locatii pentru paleti. In plus, locatia are un spatiu de 6.000 m² dedicat depozitarii si manipularii pieselor mici, precum si un spatiu de 5.000 m² pentru depozitare tip block. O cladire suplimentara de depozitare cu 8.000 m² va putea fi construita langa depozitul actual, intr-o etapa ulterioara.
Centrul permite depozitarea in conditii de temperatura controlata si indeplineste cerintele pentru depozitarea si manipularea celor mai exigente marfuri, cum sunt produsele farmaceutice si dispozitivele medicale, produsele auto si high-tech. Culoarele sistemelor de rafturi sunt o combinatie intre culoare inguste, cu sistem de ghidare prin fir inductiv, specifice sistemelor de rafturi foarte inalte si culoare largi, specifice sistemelor de rafturi standard. Depozitul respecta standardul TAPA si accesul in incinta este controlat strict.
In baza experientei in domeniu dar si a echipamentelor de ultima generatie, in noua locatie compania ofera o gama vasta de servicii de logistica, inclusiv depozitare pe termen scurt si lung, picking comenzi, ambalare, etichetare, cross-docking, consolidare marfuri, distributie multi-channel si eFulfillment pentru magazinele online.
Cladirea destinata birourilor ofera un spatiu de 4,000 m² distribuiti pe patru etaje si este o constructie eficienta din punct de vedere energetic cu tenhologie inteligenta intergata. Etajele trei si patru sunt destinate exclusiv birourilor cargo-partner in timp ce etajele inferioare sunt disponibile pentru inchiriere companiilor care doresc sa beneficieze de avantajele locatiei si facilitatile cladirii. La parter este receptia, salile de sedinte, cateva spatii de birouri precum si o zona de recreere pentru angajatii cargo-partner.
cargo-partner este prezenta in Slovenia din 1996 si are in prezent peste 100 de angajati la nivel local. Prin construirea centrului iLogistics din Ljubljana, compania creeaza in prima etapa 30 de locuri noi de munca, contribuind semnificativ la dezvoltarea economica a regiunii. In 2018, agentia publica SPIRIT Slovenia a onorat aceasta contributie cu premiul Invest Slovenia FDI la categoria “Logistics Center/Hub”.
In ultimii ani, grupul cargo-partner a investit puternic in extinderea capacitatilor sale de logistica la nivel mondial. Pe langa proiectul din apropierea aeroportului din Ljubljana, cele mai recente investitii includ noile centre iLogistics din Sofia, Viena si Praga precum si extinderea continua a centrului iLogistics din Dunajska Streda, Slovacia.

Articole similare

Ad