Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ce marfuri se fura mai des si de unde

Conform raportului TAPA vizand marfurile furate in 2019 de-a lungul lantului logistic, 16 categorii de produse au fost vizate in mod deosebit, din care 12 au suferit pagube de peste un milion de euro: telefoanele, imbracamintea si incaltamintea, cosmeticele si produsele de igiena, componentele auto, computerele/laptopurile, banii gheata, bijuteriile/metalele pretioase, mobila/echipamentele casnice, alimentele si bauturile, metalele, tutunul si echipamentele de sport, alaturi de camioanele si/sau semiremorcile fara incarcatura.
Camioanele continua sa fie principala tinta a infractorilor, 95% din marfurile furate in 2019 in EMEA fiind furate din camioane. Si asta mai ales din cauza lipsei de spatii sigure de parcare. 4.602 furturi au avut loc in 2019 in spatii de parcare neclasificate. Cel putin doi soferi de camion si-au pierdut viata anul trecut in astfel de atacuri si multi altii au fost amenintati cu pistoale, cutite si alte arme. 
De asemenea, si vanurile care fac distributie last mile sunt supuse unor riscuri semnificative.
Doar 220 de furturi au avut loc anul trecut in cladiri, ceea ce reflecta reticenta tot mai mare a infractorilor fata de furtul din depozite si centre de distributie, unde sistemele de securitate si personalul de paza cresc sansele ca ei sa fie prinsi.
In afara de furtul din camioane si cladiri, in 2019 au avut loc si preluari de marfa folosind o identitate falsa pentru sofer si companie sau vehicule clonate, sisteme GPS care blocau semnalele transmise de dispozitivele de monitorizare a pozitiei vehiculelor sau tactica "luminii albastre" pentru a forta soferii sa se opreasca.

Articole similare

Ad