Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ce taxe și impozitele li se aplică șoferilor olandezi

În continuarea știrii despre veniturile șoferilor olandezi din transportul internațional și a tabelului care includea și veniturile, dar și taxele și impozitele datorate, aveți mai jos detalii despre acestea din urmă.

Toți rezidenții fiscali în Olanda sunt subiectul reglementărilor sociale numite „asigurări naționale“, unde taxele sunt fixe. Este vorba de veniturile tuturor rezidenților fiscali, cărora plata taxelor le dă dreptul la anumite servici publice generale, ca îngrijirea sănătății sau pensia de bătrânețe. Salariații beneficiază și de o acoperire mai largă, numită regimul social al salariaților, finanțată din cotizațiile sociale calculate în funcție de salariul lor brut.

Impozitul pe venit, care diferă în funcție de originea venitului, completează plățile directe pe veniturile persoanelor fizice, aici existând un barem progresiv care se aplică pe venitul net după plata cotizațiilor sociale și a asigurărilor naționale.

Asigurările naționale se aplică la salariul net înainte de impozitare sau după plata cotizațiilor sociale și sunt de 17,90% pentru pensie, 0,10% pentru pensia de urmaș și 9,65% pentru cheltuieli medicale excepționale, toate în sarcina angajatului.

La acestea se adaugă cotizații sociale aplicabile personalului de conducere, și din care o parte sunt plătite de angajator și o parte de angajat.

Impozitul pe veniturile persoanelor fizice din  Olanda se reține la sursă, este pe persoană, nu pe gospodărie, iar repartiția veniturilor se face în trei „cutii“: una pentru veniturile din muncă și din bunuri imobiliare, și aici este vorba de o taxă progresivă, a doua care se referă la venituri impozabile ce decurg din participarea la capital, iar taxa forfetară este de 25%, și a treia care privește veniturile ce provin din economii și investiții, care se calculează o dată pe an, la 1 ianuarie. Toate acestea se calculează din salariul net după plata cotizațiilor sociale și a asigurărilor naționale.

Articole similare

Ad