Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cefin Trucks: cifră de afaceri de 96 de milioane de euro și o cotă de piață de 9,3% pentru camioanele Ford Trucks

Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, a închis 2022 cu o cifră de afaceri de aproape 96 de milioane de euro, în creștere față de anul anterior. Tendința ascendentă este așteptată să se păstreze și în 2023, fiind susținută de planul de investiții de 15 milioane de euro al Grupului, stabilit pentru perioada 2022-2024.

Ford Trucks a obținut anul trecut o cotă de piață de 9,3% (conform DRPCIV), cu 684 de camioane noi vândute și 599 rulate, rămânând lider pe segmentele de Construcții (cotă de piață de 28%) și de Specializate (31%). Pentru 2023, obiectivul este de dublare a cotei de piață în categoria Autotractoare.

Activitățile automotive ale Grupului AIC au atins o cifră de afaceri de 134 de milioane de euro, din care 60% reprezintă activitățile AIC Trucks (Importator Ford Trucks). Planul 2023 prevede o creștere la nivel de grup până la 158 de milioane de euro și la nivel AIC Trucks de 93 de milioane de euro. Foarte important, numărul de service-uri din rețeaua proprie a crescut la 8 centre care respectă standardele mărcilor reprezentate.

Din 2023, Cefin Trucks își completează portofoliul cu brandul Otokar, pe segmentele de autobuze și vehicule comerciale ușoare.

„Obiectivul nostru este să menținem Ford Trucks în topul preferințelor clienților, acolo unde am dovedit deja că merităm poziția de lideri în segmente precum cel al vehiculelor de construcții si cel al vehiculelor specializate, și să dublăm cota de piață la segmentul de autotractoare, vizând o cotă totală de 13% în acest an. Credem cu tărie în puterea serviciilor integrate procesului de vânzare, care adaugă valoare afacerilor clienților noștri. Digitalizarea tuturor sistemelor pentru mai multă transparență către clienți și parteneri, integrarea serviciilor financiare complete precum și o rețea de service extinsă și profesionistă, sunt cheia obiectivelor noastre îndrăznețe.” a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

„Ford Trucks este prezent în România din 2017 alături de partenerul nostru Cefin Trucks. Acest parteneriat s-a dovedit a fi un real succes în ultimii cinci ani și jumătate, timp în care brandul și-a consolidat poziția în piața de vehicule comerciale grele, în drumul către topul mărcilor din industrie. Ne concentrăm pe consolidarea poziției de lider în segmentul vehiculelor de construcții si specializate, în timp ce ne adaptăm la noile tehnologii și nevoile pieței permanent în evoluție. De asemenea, avem ca obiectiv să menținem trendul ascendent în segmentul de transport internațional, cu produsul Ford Trucks F-MAX, în timp ce ne adaptăm la noile tehnologii și la cererea pieței.

Bazându-ne pe succesul din piețele actuale, prioritatea noastră este să stabilim o amprentă puternică Ford Trucks în Europa, cu portofoliul solid de produse, rețeaua puternică de dealeri și o acoperire largă a serviciilor cu o înaltă competență. Ne propunem să creăm valoare cu cele mai eficiente soluții de transport și poziționarea noastră competitivă în ceea ce privește «costul total de proprietate». După finalizarea expansiunii Europei de Sud și de Vest, pătrundem în țările Europei de Nord până în 2024 și creșterea noastră va continua în același ritm. Ne propunem să fim in 55 de piețe până în 2025. Credem că această strategie va contribui la succesul nostru continuu pe piața românească.

În timp ce extinderea rețelei de service atât națională cât și internațională contribuie foarte de mult la încrederea pe care o construim cu clienții noștri, accelerarea volumului de vânzări în România este, de asemenea, foarte importantă în 2023.” a declarat Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

Articole similare

Ad