Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cele mai bune stivuitoare si-au disputat titlul la Hanovra

Luna trecuta, la Hanovra, membrii juriului International Forklift of the Year (IFoY) au testat timp de doua zile noua stivuitoare care au concurat la trei categorii distincte: echipamente de manipulare in depozit (tractoare, reach-truck-uri si combi), stivuitoare cu contragreutate de pana in 3,5 t, respectiv de peste 3,5 t. Un premiu special va fi acordat celei mai bune solutii intralogistice (cuvant inventat de industria germana de logistica, prin care s-a dorit sa se specifice procesele ce au loc in depozite si in afara lor).
 

Testele au fost organizate intr-una din halele salonului de vehicule comerciale din Hanovra, unde se desfasoara CeMAT, cu sustinerea Deutsche Messe. Pe langa masuratorile de consum energetic si ale altor parametri care definesc productivitatea, in desemnarea castigatorilor membrii juriului, din care face parte si revista Tranzit, au tinut cont de gradul de inovare adus de fiecare echipament in parte in comparatie cu ce exista deja pe piata. Desi castigatorii vor fi anuntati in prima zi a targului transport und logistik din München, rezultatele testelor si descrierea competitorilor din acest an le vom prezenta inca din acest numar.

Masuratorile testelor nu reprezinta automat si rezultatele finale, membrii juriului tinand cont si de alte aspecte, precum ergonomia cabinelor, usurinta accesului in cabina, confortul operatorului, usurinta in exploatare, directia, siguranta la virare si nivelul zgomotului si al vibratiilor atat la miscarea catargului si furcilor, cat si pe durata deplasarii etc.
Cele noua echipamente au fost prezentate in competitie de cinci producatori – Atlet, Clark, Crown, Jungheinrich si Still – nume importante si echipamente noi lipsind din prima selectie a celor mai bune echipamente de pe piata.
Daca la stivuitoarele cu contragreutate singurul criteriu de departajare a constat in greutatea totala autorizata, sub si peste 3,5 t, la echipamentele de depozitare dificultatea a fost inscrierea unor concurenti foarte diferiti ca mod de constructie, functie indeplinita in depozit si grad de noutate.

Tractoare, reach-truck-uri si combi
Membrii juriului au avut de ales dintre doua modele de mici tractoare – pentru a trage carucioare sau alte echipamente (Clark CTX 70 si Still CX cu tren de remorci cu sasiu in forma de „C” sau „E”) – doua reach-truck-uri folosite pentru picking (Atlet Tergo UMS si Jungheinrich ETV ETM 216) si un echipament combi (care indeplineste atat functia unui reach-truck, cat si pe a unui stivuitor electric) – Crown TSP 7000.
Tractorul de 48 V cu trei roti Clark CTX 70 a aparut in portofoliul producatorului coreean in toamna lui 2011. Seria CTX cuprinde doua modele: 40, cu o capacitate de tractare de 4 t, si CTX 70, cu o capacitate maxima de 7 t, ultimul fiind prezentat si in testele IFOY. CTX 70 are un motor puternic de 6 kW si o baterie cu o capacitate de 375 Ah, fata de 3 kW si 270 Ah, cat dezvolta CTX 40. Tractorul Clark se poate deplasa …

Articole similare

Ad