Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Centru logistic clasa A, deschis la Brasov

Cel mai nou depozit frigorific a fost inaugurat, la sfarsitul anului trecut, la Brasov. Keller Logistic ofera – pe langa stocarea de marfuri cu temperaturi controlata – servicii de picking, cross-docking, dar si ambalare, branduire si etichetare pentru producatorii zonali. Capacitatea de depozitare este de 4.500 de europaleti, iar pana la sfarsitul anului investitorii estimeaza atingerea unui grad de ocupare de 70%.

Ideea de a deschide un depozit frigorific in Brasov a aparut din necesitatea existentei unei asemenea facilitati in zona. Compania detine un restaurant in oras, iar aprovizionarea cu carne se facea tocmai de la Bucuresti.
 

Astfel, directorul general Ovidiu Iliescu, cu experienta in industria alimentara din Statele Unite, a decis sa investeasca intr-un centru logistic specializat. Terenul a fost achizitionat inca din 2005, iar in 2008 a inceput proiectarea. Suprafata construita este de peste 4.000 m2, insa se poate extinde pe viitor, daca va fi nevoie. Finantarea investitiei de zece milioane de euro a fost facuta in parte prin Programul Operational Regional, astfel ca demersurile au fost de durata. Depozitul Keller Logistic a fost inaugurat in decembrie 2014 si corespunde clasei energetice A, fiind construit cu cele mai moderne materiale, instalatii si sisteme de energie regenerabila.
Centrul logistic integreaza mai multe servicii ce tin de supply chain. Astfel, pe langa depozitare in conditii de temperatura controlata pentru maximum 4.500 de europaleti, Keller Logistic ofera servicii de picking, cross-docking si ambalare. In plus, colaboratorii au posibilitatea sa-si stabileasca in parcul logistic si sediul, in acest sens fiind amenajate 35 de spatii de birouri clasa A+, a cate 20 m2 fiecare, cu sursa de lumina naturala.

Investitii in optimizarea activitatii
Sistemul informatic integrat ERP+ CRM si WMS a fost customizat si implementat pentru optimizarea activitatii in depozit, care include si monitorizarea 24 de ore pe zi a temperaturii de depozitare. Stocarea datelor se face pe termen lung, astfel ca oricand se pot face verificari retroactive daca este nevoie. Softul este setat astfel incat pentru fiecare grupa de alimente se aloca suprafata de depozitare potrivita, in functie de temperatura si de disponibilitate, dar si de inaltimea paletului, de greutatea acestuia etc. Se optimizeaza astfel atat utilizarea spatiului, cat si consumul …

Articole similare

Ad