Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Centura Caransebes poate va fi deschisa in decembrie!

Conform unui raspuns al CNADNR, cel mai probabil lucrarile la centura ocolitoare a orasului Caransebes vor fi finalizate in cursul lunii decembrie. Termenul inaintat initial, 30 septembrie, nu a fost respectat din cauza ca antreprenorul (Copisa Constructora Pirenaica) a sistat lucrarile de reparatie la pod pana la efectuarea platilor restante pe care CNADNR le datoreaza, circa 2,5 milioane euro, plus TVA.
 

CNADNR promite ca restantele vor fi achitate la inceputul acestei luni, iar antreprenorul estimeaza ca lucrarile pot fi finalizate in cel mult doua luni de la momentul in care i se vor plati restantele. In acelasi raspuns se arata ca CNADNR a emis o notificare de revendicare in privinta intarzierilor care se afla in analiza la Inginerul Consultant, urmand ca dupa efectuarea receptiei la terminarea lucrarilor sa se stabileasca penalitatile de intarziere.
CNADNR a mai aratat ca circulatia a fost inchisa ca urmare a problemelor aparute la podul respectiv, cauzate in principal de faptul ca materialul de umplutura folosit pentru realizarea structurii nu a respectat specificatiile tehnice din Caietul de Sarcini.
In legatura cu variantele ocolitoare propuse de transportatori, si mentionate in procesul verbal semnat in urma protestului de la Caransebes din 2 august, CNADNR considera ca acestea pot fi considerate viabile doar dupa ce s-ar efectua teste de capacitate portanta si geotehnice, dupa ce s-ar realiza proiectarea acestor variante si dupa ce s-ar asigura bugetul necesar pentru realizarea studiilor, proiectului si executarea acestor lucrari. Or, la viteza cu care se deruleaza astfel de demersuri in tara noastra, pare mai apropiat termenul inaintat, decembrie 2013.
Pana atunci, poate fi considerat un „succes” faptul ca o data platita taxa, aceasta are o valabilitate de 24 de ore, deci transportatorii pot tranzita orasul de cate ori au nevoie in cele 24 de ore. De asemenea, transportatorii care incarca sau descarca marfuri in Caransebes au reducere 50% din taxa, fapt ce trebuie dovedit cu documente. Un alt aspect semnalat de un cititor al revistei este ca taxarea autovehiculelor de peste 3,5 t se face doar pentru ruta dinspre Caransebes spre Orsova si invers. Circulatia pe ruta Resita-Caransebes-Hateg si retur se face pe portiunea de centura deschisa circulatiei, este libera si nu are legatura cu zona de taxare, toate aceste detalii fiind verificate personal de catre acesta.

Articole similare

Ad