Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CHEP investeste in dezvoltarea pietei de Supply Chain

Investitia de 600.000 EUR este realizata in colaborare cu compania de logistica si transport Mainfreight Romania si are drept efect cresterea productivitatii cu aproape 70% (pana la 600 de paleti reconditionati/ora), scaderea consumului anual de scandura cu circa 125 m3 si imbunatatirea mediului de lucru pentru operatorii tehnici.
Echipamentele parcurg automat un traseu pentru inspectie, reparatie, vopsire a paletilor reconditionati, precum si reciclarea elementelor inutilizabile, activitatea fiind supervizata de operatorii tehnici conform standardelor globale de calitate impuse de furnizorul logistic.
 

CHEP a inregistrat in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2017 o cifra de afaceri de 53,7 milioane de lei (+35%) din inchirierea paletilor reutilizabili. Pe parcursul anului s-au livrat peste 3.000.000 de paleti albastri, adica mai mult de 15% din fluxurile anuale de pe piata de FMCG autohtona. Cel mai mare volum se inregistreaza in sectorul de produse de curatenie si ingrijire personala (700.000 de fluxuri anuale de paleti), urmat de sectoarele de bauturi (662.000) si de ulei vegetal (375.000).
Si rezultatele CHEP in zona de sustenabilitate arata imbunatatirea cu peste 30% a fiecarui indicator comparativ cu 2016. Prin utilizarea sistemului circular de inchiriere a paletilor, companiile din sectorul local de FMCG au eliminat din Supply Chain, in total, 2.600 m3 de lemn, 3.000 t CO2 si 250 t de deseuri.
Producatorii si importatorii de bunuri de larg consum elimina investitia in paleti si costurile de depozitare, transport, colectare, reparatie si administrare prin trecerea la sistemul de inchiriere.
Companiile solicita cantitatea de paleti de care au nevoie pentru livrarea marfurilor catre comercianti si externalizeaza managementul paletilor in lantul de distributie. Paletii sunt colectati de pe piata dupa descarcarea marfurilor, inspectati, reconditionati – in cele doua depozite CHEP – si reintrodusi in fluxul ecologic circular, ceea ce scuteste companiile din Romania de contributia la Fondul pentru mediu.

Articole similare

Ad