Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

China reia productia, stabilind noi conexiuni de transport rutier cu Europa

Dupa ce a pus in carantina aproximativ 60 de milioane de persoane, China isi reia productia treptat, ca si expedierile de marfuri catre Europa si alte continente. Intre timp, chinezii au lucrat pentru a compensa partial pierderile din saptamanile precedente, constienti ca multi incep sa ia in considerare aprovizionarea cu componente din alte zone.
China este acum pregatita sa acorde noi suporturi logistice pentru activitatea de productie. In regiunea Tianjin, din nord, a fost activat un nou serviciu de transport rutier de marfa pentru a conecta tara cu Europa si a oferi astfel suport logistic pentru reluarea productiei in urma opririi induse de coronavirus. Prima incarcare, cu directia Germania, cu componente auto, va ajunge la livrare dupa aproximativ 14 zile si parcurgerea a 10.000 de kilometri. Conform calculelor Serviciului de logistica Sino-Europe Trucking Logistics din Tianjin, camioanele sunt capabile sa reduca zilele pentru transferul marfurilor in Europa cu mai mult de jumatate, comparativ cu transportul feroviar, si la un cost cu 40% mai mic decat pe cale aeriana. Dupa Germania, exista intentia de a conecta China cu un numar mai mare de tari europene, arata Uomini e Trasporti. Comunicarea oficiala se refera in mod expres la faptul ca acest serviciu isi propune sa compenseze anularea sau reducerea conexiunilor aeriene si maritime si sa ajute companiile sa reduca costurile de transport. 
De asemenea, un nou serviciu de transport combinat (maritim si feroviar) a plecat de la Chongqing (SV Chinei), cu marfuri chimice, spre Italia, Turcia si Olanda.

Articole similare

Ad