Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad

Cifra de afaceri a Grupului Krone a depasit pentru prima data doua miliarde de euro

Compania a terminat anul financiar trecut (de la 1 august 2017 la 31 iulie 2018) cu un record de vanzari si cu o cifra de afaceri de circa 2,1 miliarde de euro, fata de 1,9 miliarde de euro in anul anterior, in ciuda unor probleme pe piata masinilor agricole si a semiremorcilor pentru industria de transport.
Germania a contribuit la acest rezultat cu 582,9 milioane de euro (+13,1% fata de anul financiar anterior), semiremorcile reprezentand circa 67,4% din total, iar masinile agricole, restul de 32,6%.
Si vanzarile din afara tarii de origine au fost cu 12,4% mai mari decat in anul anterior, 71,1% din exporturi fiind generate de semiremorci, iar 29,1% de masinile agricole. Din cifra totala de afaceri a grupului, rezultatele la nivel international reprezinta 72,7%, fata de 72,8% in anul anterior.
 

Grupul Krone avea in anul financiar trecut 4.898 de angajati, fata de 4.497 cu un an in urma, aici fiind inclusi si 278 de ucenici, fata de 243. Divizia de vehicule comerciale a avut 2.694 de angajati, iar Krone Agriculture, 2.063, in timp ce 140 sunt pe statul de plata al holdingului, lucrand in diverse birouri si locatii ale companiei.
Investitiile in anul financiar trecut s-au ridicat la 67 de milioane de euro (fata de 76 de milioane de euro in 2016/2017), din care 53,8 milioane de euro au fost pentru active tangibile, 4,9 milioane de euro pentru active intangibile, iar 8,3 milioane de euro pentru active financiare. Cea mai mare dintre investitiile realizate in 2017/2018, de circa 40 de milioane de euro, a fost in noul centru de tratare a suprafetelor de la fabrica din Werlte, alaturi de ea situandu-se noua linie de producere automata a componentelor de la Herzlake si extinderea capacitatii de productie si asamblare a uzinei din Spelle.
Bernard Krone, Managing Partner Krone Group, s-a declarat incantat de rezultatele companiei si a declarat ca „aceasta crestere continua a vanzarilor este dovada strategiei noastre de succes de a ne pozitiona ca furnizor de servicii complete si la standarde foarte inalte pentru vehicule comerciale si masini agricole. In plus, ca firma de familie si de dimensiuni medii, avem avantajul ca suntem rapizi, flexibili si inovatori. Compania este solida din punct de vedere financiar, ceea ce ne permite sa continuam cresterea, iar diversificarea gamelor de produse ne ofera oportunitati exceptionale pe masura ce dezvoltam solutii practice pentru ambele tipuri de produse, ajutand clientii din intreaga lume sa-si desfasoare cu succes activitatea. Si, cum digitalizarea joaca un rol tot mai important, Krone ofera deja o gama larga de solutii orientate spre viitor pentru masini agricole inteligente si semiremorci inteligente.“

Articole similare

Ad