AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Cifra de afaceri neta de 1,28 miliarde de euro in anul 2015/Servicii complete de logistica extinse in Europa si Asia

Gebruder Weiss a inregistrat in anul financiar 2015 rezultate mai bune decat in anul precedent si si-a consolidat pozitia pe mai multe piete si sectoare in crestere. Cu un excedent de 3%, concernul Gebrüder Weiss a obtinut o cifra de afaceri preliminara de 1,28 miliarde de euro (2014: 1,24 miliarde de euro). „In ciuda situatiei economice dificile din Europa, datorita investitiilor in echipamente, produse si personal, evolutia pozitiva din anii precedenti a continuat si am oferit clientilor nostri plusvaloare prin intermediul solutiilor logistice inteligente.
 

Suntem foarte multumiti de rezultatul obtinut", conchide Wolfgang Niessner, CEO Gebrüder Weiss. Cota de capital propriu, care ii asigura companiei in mare parte independenta fata de institutiile de credit, a crescut usor, atingand nivelul de 56,7% (2014: 54,3 %).
Volumul total de investitii din anul 2015 a fost de 53,75 milioane de euro (2014: 56,4 milioane de euro). Pe langa dezvoltarea filialelor din Europa Centrala si de Est, Gebrüder Weiss si-a extins domeniul de activitate in Asia, consolidandu-si astfel pozitia in calitate de furnizor international de servicii de logistica. Compania a deschis un nou terminal logistic in Singapore, acoperind astfel, impreuna cu filialele din Dubai si Shanghai, o bresa geografica pe continentul asiatic. "Si clientilor nostri din Asia le oferim servicii de logistica la inalte standarde europene de calitate, aplicate in mod unitar si combinate cu know-how-ul specific regiunii", spune Wolfgang Niessner. Un exemplu in acest sens este societatea mixta Gebrüder Weiss Automotive Logistics, care s-a impus, de la infiintarea sa in 2014, ca furnizor principal de servicii logistice (Lead Logistics Provider, LLP) pentru mai multi furnizori si producatori internationali de automobile din China.
Gebruder Weiss a abordat comertul online aflat in continua crestere, dezvoltand solutiile consolidate eFulfillment in diverse tari din Europa Centrala si de Est. In cadrul acestui proces de extindere, Gebrüder Weiss si-a dezvoltat si serviciile de livrare la domiciliu (B2C), adaugand la oferta sa servicii de manipulare marfa cu doi angajati (two-man handling) si servicii de montare mobila si devenind astfel lider de piata in Austria. Reteaua DPD Austria, al carei asociat este serviciul de coletarie Gebrüder Weiss Paketdienst (GWP), a fost extinsa la peste 1.000 de puncte de ridicare a coletelor pentru clientii privati.
In total, cifra de afaceri inregistrata in domeniul de activitate al transporturilor terestre si al serviciilor de logistica a crescut cu 3,9%, atingand valoarea de 857,7 milioane de euro (2014: 825,8 milioane de euro). Divizia Air & Sea a inregistrat in 2015 o crestere de 2%, obtinand o cifra de afaceri de 293,9 milioane de euro (2014: 288,1 milioane de euro). Cifra de afaceri din domeniile servicii de coletarie (KEP) si New Business a crescut cu un procent.
Concernul a inregistrat anul trecut succese nu numai in logistica transporturilor si a depozitarii, ci a facut pasi decisivi si in ceea ce priveste dezvoltarea managementului lantului de aprovizionare la nivel global. "Pentru a exploata intregul potential de optimizare pentru clientii nostri, trebuie sa privim lanturile lor valorice complexe in intregime si sa ii sprijinim prin servicii eficiente de consiliere, planificare si know-how logistic", spune Wolfgang Niessner.
In anul 2016, compania Gebrüder Weiss doreste sa isi consolideze in continuare pozitia de lider in Europa Centrala si de Est, precum si de-a lungul fostului Drum al Matasii, spre China, precum si pe pietele de peste ocean. "Vom adapta in continuare produsele si procesele in functie de nevoile clientilor nostri si vom dezvolta solutii inovatoare, pentru a tine pasul cu digitalizarea tot mai rapida", spune Wolfgang Niessner. "In acest sens, ne vom baza si pe viitor pe angajati bine pregatiti si dedicati, care impresioneaza clientii din intreaga lume prin excelenta in servicii."
Cu aproximativ 6.000 de angajati, 150 de filiale proprii si o cifra de afaceri anuala preliminara de 1,28 miliarde euro (2015), Gebrüder Weiss se numara printre companiile de top din domeniul transporturilor si logisticii din Europa.

Articole similare

Ad
Ad