Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad

Cifre de afaceri in scadere si o redresare cel mai devreme in 2021

Anul acesta va aduce scaderi semnificative ale cifrelor de afaceri, iar despre redresare economica vom putea vorbi cel mai devreme in 2021, reiese din cel mai recent sondaj realizat de AHK Romania in randul companiilor germane care activeaza in tara noastra.
Astfel, majoritatea companiilor se asteapta la o scadere a cifrei de afaceri intre 10% si 25%, iar peste 24% dintre respondenti apreciaza ca afacerile lor vor scadea cu mai mult de 25% ca urmare a pandemiei de Coronavirus.
Chiar daca multe restrictii au fost ridicate si au fost anuntate masuri de sprijin importante pentru stimularea economiei, ingrijorarea ramane. 
Cele mai multe companii sunt afectate de cererea redusa de produse si servicii (64%) si de restrictiile de calatorie (peste 61%), dar si amanarea sau anularea investitiilor reprezinta provocari majore pentru multe companii. Principalii factori de risc ii reprezinta in momentul de fata cadrul politic (peste 68%) si lipsa masurilor de sprijin pentru mediul de afaceri (peste 58%).
Comunitatea de afaceri romano-germana a anuntat printr-un comunicat de presa ca spera ca Planul de investitii si relansare economica prezentat de Guvern va fi pus in aplicare rapid. Printre masurile anuntate se numara si sprijinul pentru programul flexibil de munca, care ar permite evitarea somajului si diminuarea impactul actualei pandemii asupra pietei fortei de munca.
Potrivit sondajului AHK Romania, putine companii se mai gandesc in prezent la investitii, cheltuielile in aceasta directie urmand sa fie mai mici decat cele planificate inainte de criza, spun 67% dintre respondenti si doar 4,5% se asteapta la cresterea investitiilor. In ce priveste numarul de angajati, jumatate dintre participantii la sondaj cred ca acesta nu se va modifica, in timp ce 46% spun ca numarul de angajati va scadea.
Sondajul a fost realizat in perioada 15-26 iunie 2020. Au participat 89 de companii, cele mai multe din industrie (48,3%), sectorul serviciilor (19%), constructii (11%) si comert (8%).

Articole similare

Ad