AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement

CJ Alba a demarat procedurile de licitatie pentru proiectarea si executia a trei proiecte de infrastructura rutiera

Primul proiect vizeaza reabilitarea si consolidarea DJ 107 in zona industriala Ciugud, zona aflata intr-o permanenta dezvoltare. Aici se va interveni pe 2,07 km de drum, prin largirea la trei benzi, repararea structurii rutiere, realizarea a trei podete noi si a unui podet dalat, amenajarea unei alei pentru pietoni si biciclisti, amplasarea a doua statii de autobuz si asigurarea accesului la proprietati. Firma care va fi desemnata castigatoare va avea la dispozitie maximum 2 luni pentru realizarea serviciilor de proiectare si maximum 12 luni pentru executia lucrarilor, de la data stabilita prin ordinul de incepere a lucrarilor.
Al doilea proiect vizeaza refacerea a doua poduri si 12 podete afectate de inundatiile care au avut loc in vara anului trecut in comunele Pianu si Sasciori, aflate pe DJ 704.
Cele doua poduri se afla pe Valea Pianului (la km 4+700 – distrus in totalitate, fiind rupt si cazut in albia raului), respectiv pe Valea Rachitei (la km 24+090 – degradare accentuata, nu prezinta conditii de siguranta si confort). In acest sens, se vor construi doua poduri noi, care sa corespunda conditiilor de exploatare a drumului. Este necesara si refacerea podetelor, care au fost colmatate si se afla intr-o stare precara.
Durata de realizare a fazei de proiectare pe care beneficiarul o va avea la dispozitie este de 3 luni, iar durata de executie a lucrarilor este de 12 luni de la data stabilita prin ordinul de incepere a lucrarilor.
Ultimul proiect propune consolidarea si modernizarea podului de peste raul Mures, aflat pe DJ107E, intre Municipiul Aiud si localitatea componenta Ciumbrud, la km 3 + 895. Lucrarile vor include refacerea partii carosabile, a trotuarelor si rampelor de acces, relocarea conductelor de apa si gaz, decolmatarea podului. Se va interveni, de asemenea, la terasamente si albia raului.
Beneficiarul care va fi desemnat in urma procedurii de atribuire va avea la dispozitie maximum 3 luni pentru a serviciilor de proiectare si maximum 10 luni pentru executia propriu-zisa a lucrarilor.
 

Articole similare

Ad