Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Coca-Cola începe testele în Ungaria cu prima sticlă din hârtie. Proiectul este dezvoltat împreună cu Paboco

Consumatorii din Ungaria vor primi în curând prima băutură a Coca-Cola într-un prototip de sticlă de hârtie, care urmează să fie testată pe piață pentru prima dată în această vară. Noul format inovator de ambalare este dezvoltat cu Paboco, un start-up danez susținută de ALPLA și BillerudKorsnäs, în cooperare cu Carlsberg, L’Oréal și The Absolut Company.

Prototipul sticlei din carton reciclabil a fost prezentat pentru prima dată anul trecut în Bruxelles, iar acum intră în faza de testare în condiții reale. Coca-Cola vrea să vadă cum se comportă noul tip de ambalaj, precum și care este reacția publicului la acest tip de produs. Testele vor începe în Ungaria în câteva luni cu băutura vegetală Coca-Cola, AdeZ.

Compania are obiective ambițioase legate de ambalare ca parte a strategiei și viziunii sale pentru o lume fără deșeuri (World Without Waste) și își propune să colecteze o sticlă sau o cutie din aluminiu pe care o vinde până în 2030, cu 100% reciclabilitate și zero deșeuri. Așa s-a născut și proiectul acesta, parte a unui cumul de soluții inovatoare de ambalare ce pot contribui la o economie durabilă și circulară pentru toate materialele de ambalare.

Noul prototip de sticlă din hârtie este dezvoltat ca parte a unui parteneriat între oamenii de știință din laboratoarele de Cercetare și Dezvoltare Coca-Cola din Bruxelles și The Paper Bottle Company (Paboco), un start-up din Danemarca, susținută de ALPLA și BillerudKorsnäs, în cooperare cu Carlsberg, L’Oréal și The Absolut Company.

Tehnologia dezvoltată de Paboco este concepută pentru a crea sticle 100% reciclabile, realizate din  lemn cu proveniență sustenabilă cu bază materială bio potrivită pentru produse lichide, cum ar fi băuturi carbogazoase și nealcoolice, produse de înfrumusețare și multe altele. Prototipul actual constă dintr-o carcasă de hârtie cu un înveliș și capac din plastic reciclabil.

Scopul și obiectivul proiectului este de a dezvolta o sticlă fără acest înveliș din plastic care poate fi reciclat sub formă de hârtie. Testele cu noul tip de ambalaj vor începe în primăvară în Ungaria. 2.000 de sticle de 250 ml de AdeZ vor fi oferite consumatorilor de către retailerul online kifli.hu.

Articole similare

Ad