Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cochet, gata de orice aplicație

Otokar Ulyso T este configurat special pentru piața europeană, fiind robust, confortabil și bine echipat, pentru a răspunde unei plaje largi de aplicații – turism, transferuri, curse pe distanțe scurte și medii. Vehiculul nu are mare concurență, întrucât se adresează unui segment de nișă – de 10 m lungime – și face trecerea cu succes de la microbuz la autocarele clasice.

Autocarul Ulyso T, de 10,10 m lungime, reprezintă o soluție ingenioasă pentru transportul grupurilor de până la 43 de pasageri. Având la bază o structură integrală, vehiculul are o ținută elegantă, marcată de parbrizul înalt și de liniile clare, alungite, de design. Capacitatea mare de depozitare din calele de bagaje – de 5,5 m3 – raportat la numărul maxim de pasageri face ca Ulyso să fie ideal pentru transferuri și excursii. Grație dimensiunilor compacte – 2,410 m lățime și 3,255 m înălțime – și a ampatamentului de doar 5 m, Ulyso T este ușor de manevrat pe străduțe înguste, astfel că poate ajunge fără probleme în centrele istorice ale orașelor.

Numeroase variante de configurare

Opțiunile de configurare a salonului pasagerilor sunt multiple. În funcție de aplicație, Ulyso T poate fi dotat cu scaune acoperite cu piele, cu tetiere reglabile, perne late și suport pentru picioare. Două monitoare de 19 inch – unul fix și altul rabatabil – montate în partea din față și respectiv la mijloc, două frigidere și o cafetieră sunt, de asemenea, disponibile. Sistemul multimedia Bosch include radio cu CD-DVD-MP3 Player și USB, cu unitate de amplificare inclusă.

Toaleta, opțional, se instalează în partea din spate a vehiculului, capacitatea de transport fiind redusă la 39+1+1 locuri. De altfel, pentru a maximiza spațiul de depozitare în cale, cea de-a doua ușă este amplasată după axa spate, însă sunt disponibile și alte variante, cu intrare pe la mijloc.

Podeaua perfect plată permite deplasarea cu ușurință la bord, iar accesul este facil, grație ușilor încăpătoare, cu deschidere la exterior. În plus, scările sunt luminate cu lumini albastre LED. De altfel, și pentru salonul pasagerilor s-a optat pentru combinația alb-albastru la sistemul de iluminare. Geamurile duble (echipare opțională) permit o izolare optimă a interiorului, dar și eficiență sporită a sistemului de climatizare. Controlul integrat Sutrak coordonează funcționarea agregatului de aer condiționat de 24 kW (de asemenea, Sutrak), precum și a preîncălzitorului Eberspächer.

Motor puternic și sisteme performante de asistență

Propulsorul Cummins, de 6,7 l, dezvoltă 320 CP, la 2.300 rpm, și are un cuplu motor maxim de 1.182 Nm, atins între 1.150 și 1.400 rpm. Astfel, Ulyso poate urca rampe cu înclinație de până la 34%. Motorul puternic poate fi combinat cu transmisie ZF manuală sau automată (EcoLife), ambele cu 6+1 trepte.

Suspensia este integral pneumatică, având două perne de aer și două amortizoare pe puntea față și respectiv 4 perne de aer și 4 amortizoare pe spate. Sistemul de frânare este integral cu frâne disc; nu lipsesc programul electronic de stabilitate (ESP), sistemele de control electronic al forței de frânare (EBS/AEBS), anti-derapaj (ASR) și LDWS (avertizare la încălcarea benzilor de circulație). Opțional se poate comanda sistem de stingere incendiu pentru compartimentul motorului și sistem automat de acționare a trapei. Sistemele de detectare de incendiu în calele de bagaje sau la motor, dar și de detectare de fum în toaletă (dacă este cazul) sunt incluse în configurația de bază.

Pentru un control cât mai lin al autocarului și consum optim de carburant, Ulyso este prevăzut cu retarder Telma în cazul echipării cu cutie de viteze manuală, respectiv cu intarder în cazul transmisiei automate.

Șoferul beneficiază de un bord modern, configurat ergonomic, dominat în zona centrală de ecranul LCD, folosit atât pentru marșarier, cât și pentru sistemul de navigație. La drumurile pe distanțe mai lungi, sistemul cruise-control este foarte util și oferă confort sporit pentru șofer. Scaunul Grammer conferă multiple opțiuni de reglare a poziției la mers, iar, la alegere, coloana de direcție poate fi ajustată pe înălțime cu sistem mecanic sau pneumatic.

Autocarul, cu livrare din stoc pentru piața românească, e oferit cu garanție de 2 ani sau 100.000 km. Mai multe informații privind prețul Ulyso T sunt disponibile pe site-ul otokar.ro.

Articole similare