Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Colaborarea dintre Daimler si Renault-Nissan Alliance s-a intarit in 2015

Parteneriatul dintre the Renault-Nissan Alliance si Daimler AG s-a intarit si a intrat in cel de-al saselea an, asa cum au anuntat leaderii celor doua companii la Frankfurt International Motor Show.
De curand, Nissan si Daimler au investit un milliard de euro la fabrica Aguascalientes din Mexic, care va produce urmatoarea generatie de vehicule compacte premium pentru Infiniti din 2017, si Mercedes-Benz din 2018. Fabrica, situata langa centrul de productie Nissan, va produce mai mult de 230.000 de vehicule pana in 2020.
 

Anul acesta, cei doi producatori au anuntat dezvoltarea noului pick-up Mercedes-Benz, care imprumuta din arhitectura lui Nissan NP300, dar care este gandit de Daimler pentru a indeplini cerintele clientilor din Europa, Australia, Africa si America. Vehiculul va avea toate caracteristicile si trasaturile Mercedes Benz si va fi construit la fabrica Renault din Cordoba, Argentina impreuna cu Nissan NP300 si Renault 1.
Cu ocazia Frankfurt International Motor Show a fost lansat modelul Infiniti Q30, un vehicul compact care imprumuta componente de la arhitectura vehiculelor compacte Daimler, dar este proiectat de Infiniti. Productia acestui model va incepe anul acesta la fabrica Nissan din Marea Britanie.
Parteneriatului dintre Daimler si Alliance lansat in 2010 a avut drept scop colaborarea in trei proiecte, in special in Europa. De atunci, cele doua companii colaboreaza in 13 proiecte din Europa, Asia si America.

Articole similare

Ad