Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comanda de 12 autobuze hibrid pentru Norvegia

Volvo Buses a primit o comanda de 12 autobuze urbane 7700 hibride diesel-electric din partea operatorului norvegian Nettbuss. Vehiculele vor fi folosite pentru servicii regulate de transport in Trondheim si Arendal, orase din sudul tarii. Nettbuss a urmarit cu atentie testele facute de Volvo Buses cu autobuze hibrid in Göteborg si Londra si, in plus, a efectuat propriile teste in diferite orase din Norvegia.
„Am dorit sa introducem autobuzele hibrid imediat ce tehnologia avea sa devina viabila din punct de vedere comercial“, a declarat Arne Veggland, CEO Nettbuss AS.
 

Volvo 7700 hibrid are un motor diesel de capacitate mica, impreuna cu un propulsor electric, ambele conectate intr-un sistem paralel. Acest lucru inseamna ca autobuzul poate functiona pe oricare dintre cele doua motoare individual sau impreuna, iar testele performate au demonstrat o economie de combustibil de 30% comparativ cu vehiculele diesel conventionale. Propulsorul electric are la baza o baterie, care se incarca cu energia recuperata la franare, iar motorul diesel se decupleaza automat atunci cand vehiculul sta la semafor sau opreste in statie. Autobuzul pleaca de pe loc folosind motorul electric, iar cel diesel porneste automat atunci cand viteza depaseste 15-20 km/h.
Pe perioada primaverii, Volvo Buses va mai furniza autobuze hibrid in Elvetia, Austria, Germania si Danemarca.
Lotul comandat de Nettbuss va fi livrat in iulie 2010.

Articole similare