AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Combilift

Combilift este cel mai mare producător global de stivuitoare multidirecționale și lider recunoscut în soluțiile de manipulare pentru sarcinile lungi. Inovația, flexibilitatea și sustenabilitatea reprezintă baza succesului Combilift, acesta fiind unul dintre producătorii de stivuitoare cu cea mai rapidă creștere din lume, exportând în mai mult de 85 de țări și cu peste 60.000 de echipamente în operare în întreaga lume.

Gama de modele include stivuitoare multidirecționale, încărcătoare laterale, utilaje de depozit manuale și automate, echipamente pentru culoare înguste, transportoare și încărcătoare de containere, echipamente de fermă. Dintre acestea, cele mai populare sunt stivuitoarele multidirecționale, care sunt utilizate cu succes pe o plajă largă de aplicații.

În România, cel mai solicitat este modelul C-5000XL. Acesta are o capacitate de încărcare de 5 t și poate opera la înălțimi de până la 6,5 m. Configurat cu 3 roți, motorizare diesel sau LPG, cu respectarea standardului de poluare Stage V, și transmisie hidrostatică, C-5000 se poate deplasa în 4 direcții, fiind ideal pentru industriile de prelucrare a aluminiului, oțelului, materialelor plastice, lemnului, materialelor de construcții, dar și în logistică și depozitare. Lungimea platformei este de 1.200 mm, astfel că echipamentul poate încărca fără probleme obiecte lungi, care altfel nu s-ar putea transporta decât cu macaraua sau ar necesita un spațiu mare de manevră. Grație diferitelor accesorii opționale suplimentare, lungimea obiectelor manipulate nu mai este o problemă, iar ușile de intrare în hală pot avea deschidere și de doar 3 m.

Producătorul irlandez a lansat în toamna lui 2021 și versiunea electrică Combi-XLE, cu capacitate de ridicare de 5 t, care combină funcționarea fără emisii cu performanțe puternice, pentru o gamă largă de industrii și aplicații. Modelul original din seria XL C a fost practic dezvoltat pentru a răspunde cerințelor mediilor de lucru dure, cum ar fi cele din sectoarele lemnului, betonului și oțelului. Noul Combi-XLE încorporează aceleași caracteristici de design ca și omologul său, cum ar fi gardă la sol ridicată, anvelope mari pe ambele punți și o cabină spațioasă, permițând o funcționare lină pe teren semi-accidentat și nivel ridicat de confort pentru operator.

Combi-XLE încorporează tehnologie de ultimă oră, cum ar fi tracțiunea integrală patentată, care reduce uzura anvelopelor și oscilația sarcinii și îmbunătățește frânarea. De asemenea, noul sistem patentat Eco-Steer oferă o rază de virare mai mică și o experiență îmbunătățită a utilizatorului. Utilizarea vopselei rezistente, ecologice, pe bază de apă, reduce cantitatea de compuși organici volatili în timpul construcției. Tehnologia Combi-XLE permite performanțe similare cu cele ale stivuitoarelor diesel sau GPL, însă fără emisii. În prezent, peste 60% din producția totală a Combilift este reprezentată de utilajele electrice, cu disponibilitate pe aproape toate modelele din portofoliu.

Pentru operațiuni în spații înguste, Combilift propune echipamentul articulat tip VNA, Aisle Master. Acesta este disponibil cu acționare electrică, are capacitate de încărcare de 1,5-2,5 t și poate ridica sarcini până la 15 m. Variantele GPL sau diesel sunt disponibile pentru manipularea mărfurilor în spații exterioare foarte înguste. Opțiunea de echipare cu cabină complet închisă și încălzire îl recomandă pentru utilizarea în spații frigorifice (până la -35 OC).

Din gama utilajelor pedestre, transpaleta electrică de mare capacitate Combi-PPT este unică în portofoliul Combilift. Echipamentul este oferit în standard cu capacități de ridicare de 3-6 t, însă se primesc și comenzi speciale, pentru versiuni de la 7 la 16 t. Transpaleta este disponibilă opțional și cu platformă pentru operator, cu acționare automată. Combi-PPT are manetă de control multi-pozițională patentată, ce permite manevrarea de pe lateralul echipamentului. Se asigură astfel vizibilitate optimă chiar și la manipularea încărcăturilor voluminoase. Poziția operatorului elimină, de asemenea, riscul de coliziune și implicit deteriorarea utilajului sau a altor produse din depozit.

Direcția electrică, tracțiunea spate duală și motorul electric pe curent alternativ asigură manevrarea cu ușurință, indiferent de dimensiunea și greutatea încărcăturii. În funcție de specificul aplicației, clienții pot alege furci cu diferite dimensiuni (lungime sau lățime a brațelor) sau mai multe variante de lățime a utilajului.

Pentru transportul bunurilor lungi, constructorul irlandez propune order picker-ul Combi-OP, cu sarcină utilă de 450 kg, care poate opera pe culoare de până la 1,4 m lățime. Protecția deasupra capului, podeaua antiderapantă, ușa cu închidere automată a platformei și șinele de protecție garantează cea mai mare siguranță, iar viteza de deplasare și unghiul de direcție se reglează automat, în funcție de înălțimile de ridicare.

Combilift Container Slip-Sheet (Combi-CSS) este ultima inovație în materie de încărcat containere. Sistemul e gândit în special pentru mărfurile lungi, pentru care era necesară până acum manevrarea cu două stivuitoare convenționale. Combi-CSS economisește timp la încărcare, grație conceptului patentat de echipament bi-direcțional, și are o capacitate de încărcare de 30 t. Astfel, un container de 20’ se poate încărca în doar 3 minute, iar altul de 40’, în 6 minute.

Combilift este reprezentat pe piața românească de Wylze Logistik.

Articole similare

Ad
Ad