Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Combinatul Azomureş îşi opreşte producţia

Combinatul Azomureş Târgu Mureş, unul dintre principalii producători de îngrăşăminte pentru agricultură, a anunţat că se pregăteşte pentru oprirea temporară a activităţilor de producţie, din cauza creşterii preţurilor la energie şi gaze. Acest lucru va afecta nu doar producţia agricolă din 2022, ci şi pe cea de AdBlue, Azomureş fiind unul dintre principalii furnizori de uree pe plan local.

„Nivelul ridicat al preţului solicitat de furnizori pentru materia primă principală, respectiv gazul metan, nu ne mai permite continuarea sustenabilă a activităţii. Din această cauză, la nivel european, şi alte platforme industriale au oprit total sau au restrâns foarte mult activităţile de producţie. Reluarea activităţii depinde de preţul gazului metan şi de disponibilitatea acestuia în piaţă”, a declarat Harri Kiiski, director general Azomureş.

Decizia de oprire temporară a producţiei nu va avea efecte imediate asupra angajaţilor. Programul de lucru se va păstra, urmând să fie făcute lucrările de mentenanţă ce pot fi executate în perioada rece, păstrate în funcţiune echipamentele critice şi derulate proiectele aflate în curs.

Azomureş este unul dintre cei mai mari consumatori de gaze naturale din România, cu aproximativ 10% din consumul naţional, şi o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei în 2020.

Articole similare

Ad